Samsung, Galaxy Note 7'nin patlama sebebini açıklayacağı tarihi duyurdu

Galaxy Note 7 modelinin patlama ve yanma olaylarını engelleyemeyen Samsung dünya genelinde alay konusu olmuştu. Samsung bu duruma daha fazla dayanamadı ve sebebinin açıklanacağı tarihi duyurdu.

Samsung, ''Galaxy Note 7'' konusunda yaptığı araştırmanın sonuçlarını ''23 Ocak Pazartesi'' günü Türkiye saatiyle sabah 04:00'de Güney Kore'nin başkenti ''Seul'de'' gerçekleştirileceği basın toplantısı ile açıklayacak.
Patır patır patlayan Note 7'ler capsleri de patlattı
Samsung ön sipariş rekoru kırdığı amiral gemisi cihazı Note 7'de yaşanan skandal sonrası eylül ayı başlarında cihazı geri çağırmış, sonrasında “neredeyse” tarih sahnesinden silmişti. İlk parti telefonları yenileriyle değiştiren Güney Koreli şirket, yeni seride de aynı sorunlar tekrarlanınca Note 7'nin üretimini ve satışını ''tamamen durdurma kararı'' almıştı. Aynı dönemde Note 7 telefonların ''uçaklarda kullanılması da'' yasaklanmıştı.



Tüm bu karmaşa da Samsung tarafından yaşananların kaynağı hakkında somut bir açıklama gelmemişti. Samsung'dan yapılan açıklamada, Galaxy Note 7 ile ilgili sorunların farklı boyutlarının hem bağımsız uzman kuruluşlar hem de şirket tarafından incelendiği belirtildi. Samsung yöneticileri Galaxy Note7 olaylarının nedenini ve kalite geliştirme planını Seul'deki bir basın toplantısında duyuracak. Güney Koreli şirket, düzenleyeceği toplantıda hem kendi incelemesinin hem de bağımsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen incelemelerin sonuçlarını değerlendirecek. Toplantı Samsung'un resmi sayfaları üzerinden paylaşılacak canlı yayın linkleri ile internet üzerinden de canlı olarak izlenebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >