Samsung, Nesnelerin İnterneti için ilk yongasını duyurdu

Samsung
Samsung

Güney Koreli Samsung, giyilebilir teknoloji ürünlerinde kullanım amacıyla 28 nm süreciyle geliştirilen Exynos i T200 isimli yeni nesil yonga setini duyurdu.

Akıllı telefon ve tabletler için Exynos tabanlı mobil yongalar üzerinde çalışan Samsung, bir yandan da Nesnelerin İnterneti kapsamındaki ürünlere özel yongasetleri tasarlıyor. Hatta Exynos i olarak isimlendirilen seriyle bunun ilk örneği de kısa süre önce duyuruldu. Bilhassa enerji verimliliği konusunda özel çalışmaların yapıldığı Exynos i T200 yongası 28 nm fabrikasyon süreciyle ve HKMG verimlilik teknolojisiyle sunuluyor.

Cortex-R4 performans işlemcisine ek olarak Cortex-M0+ verimlilik işlemcisini de bünyesinde barındıran yeni yonga, gerçek zamanlı işlemlerle yüksek performans vadediyor. Kablosuz bağlantı tarafında Wi-Fi 802.11 b/g/n tek bant modemin sunulduğu sistemde Microsoft Azure ve Wi-Fi Alliance onaylı modem cihazlarıyla bağlantı kurulabiliyor.

Samsung'un bu adımla hem giyilebilir cihazlar hem de Nesnelerin İnterneti kapsamında yer alan ürünlerde kendi yongalarını kullanmaları bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >