Samsung, telefon pillerini tek tek yok ediyor

Samsung.
Samsung.

Samsung, Note 7’den kalan olumsuz hatıraların yeniden gün yüzüne çıkmaması için ciddi tedbirler almaya devam ediyor…

Samsung, Galaxy Note 7 faciasının ardından oldukça büyük bir karmaşa ve kaosun tam ortasında kalmıştı. Eğer ki cihazın pilinde bulunan problem daha önceden belirlenebilseydi Note 7’nin başarısı yıllarca geçilemeyecek bir rekor olarak karşımıza çıkabilirdi. Yaşanan büyük çaplı fiyaskonun ardından Samsung, pillerin patlaması ve alev almasının sebebini çözebilmek için oldukça detaylı bir analiz ve soruşturma başlattı. Hatanın kökünü bulduktan sonra şirket gelecek pilleri için yeni bir güvenlik sürecini yürürlüğe soktu.

Hem şirket bünyesinden hem de dışarıdan çok sayıda çalışanın dahil olduğu çalışmalarda Samsung, bu kötü süreci atlatmanın hiç de kolay olamayacağını net olarak idrak etti. Şimdi ise Samsung her ay ürettiği pillerin yaklaşık %3'ünü testler sonucunda imha ediyor. Bu da test edilen tüm pillerin %3'ünün müşteri güvenliği için yok edildiği anlamına geliyor. Samsung, şu an üretilen her pile kendine has QR kodu atıyor, bu sayede bir arıza yaşanırsa sebebi çok daha hızlı anlaşılıyor ve arıza çok daha hızlı gideriliyor.

Önümüzdeki haftalarda açıklanacak olan Galaxy Note 8’in aynı kaderi paylaşmaması amacıyla çok fazla çalışan Samsung yetkilileri, diğer telefonlarının satış rakamları incelendiğinde bunu başarabilecek gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >