Savaşlarda kullanılan, duyunca bunu kim düşünmüş acaba diyeceğiniz birbirinden tuhaf 10 silah

Dünyanın en tuhaf silahları
Dünyanın en tuhaf silahları

''Savaş zamanında her şey mübahtır'' anlayışıyla kullanılan birbirinden ilginç silahları sizler için derledik.

İşte birbirinden ilginç 10 silah.

Vespa 150 TAP

                                    
                                    Vespa scooter, 1956 yılında Fransızların icat ettiği bir silahtır. Bu silahlı aracın yapılmasındaki amaç hızlı hareket ve bu sırada ateşleme yaparak önüne çıkacak birçok engeli ortadan kaldırmaktı.
Vespa 150 TAP Vespa scooter, 1956 yılında Fransızların icat ettiği bir silahtır. Bu silahlı aracın yapılmasındaki amaç hızlı hareket ve bu sırada ateşleme yaparak önüne çıkacak birçok engeli ortadan kaldırmaktı.
Yarasa Bombası

                                    
                                    İçinde küçük yarasaların bulunduğu Bat Bomb ABD tarafından 2.Dünya Savaşı’nda kullanılmak için tasarlanmıştı.
Yarasa Bombası İçinde küçük yarasaların bulunduğu Bat Bomb ABD tarafından 2.Dünya Savaşı’nda kullanılmak için tasarlanmıştı.
Işıklı kalkan

                                    
                                    İtalya tarafından kullanılan bu kalkan sadece savunma değil aynı zamanda saldırı amaçlı da kullanılıyordu. Farklı yerlerde bulunan saldırı demirleriyle oldukça kullanışlıydı. En önemli özelliğiyse kalkanın üstünde bulunan boşluğa sabit şekilde bir ışık yerleştirilerek yol alınabilmesiydi.
Işıklı kalkan İtalya tarafından kullanılan bu kalkan sadece savunma değil aynı zamanda saldırı amaçlı da kullanılıyordu. Farklı yerlerde bulunan saldırı demirleriyle oldukça kullanışlıydı. En önemli özelliğiyse kalkanın üstünde bulunan boşluğa sabit şekilde bir ışık yerleştirilerek yol alınabilmesiydi.
Tanksavar köpekleri

                                    
                                    2. Dünya Savaşı’nda Almanlara karşı Sovyetlerin kullandığı oldukça insanlık dışı bir yöntemdi. Sırtlarına patlayıcı yüklenen köpekler tankların üzerine salınırdı. Köpeklerin tankların altına kolayca gitmesinin sebebi ise tankların altında yemek arama göreviyle eğitilmelidir. Sovyetlerin bu yolla yaklaşık 300 adet Alman tankını imha ettiği ve bu durumun savaş raporları arasında olduğu iddia edilmektedir.
Tanksavar köpekleri 2. Dünya Savaşı’nda Almanlara karşı Sovyetlerin kullandığı oldukça insanlık dışı bir yöntemdi. Sırtlarına patlayıcı yüklenen köpekler tankların üzerine salınırdı. Köpeklerin tankların altına kolayca gitmesinin sebebi ise tankların altında yemek arama göreviyle eğitilmelidir. Sovyetlerin bu yolla yaklaşık 300 adet Alman tankını imha ettiği ve bu durumun savaş raporları arasında olduğu iddia edilmektedir.
Çar Tankı 

                                    
                                    Hitler’in çılgın projeleri arasında olan bir silahtır. 9 metrelik bir çapa sahip dev tekerlekten oluşan bu silah dev hendekleri ve çukurları geçebilmesi için tasarlanmıştır. Ancak bu savaş araç seri üretime geçmemiş, deneme olarak kalmıştır.
Çar Tankı Hitler’in çılgın projeleri arasında olan bir silahtır. 9 metrelik bir çapa sahip dev tekerlekten oluşan bu silah dev hendekleri ve çukurları geçebilmesi için tasarlanmıştır. Ancak bu savaş araç seri üretime geçmemiş, deneme olarak kalmıştır.
Akustik kediler

                                    
                                    Soğuk savaş döneminde kedilerin kulaklarının iç kısımlarına mikrofon kafataslarının içine ise radyo alıcıları yerleştiren CIA Sovyetleri takibi amaçlamışlardır.
Akustik kediler Soğuk savaş döneminde kedilerin kulaklarının iç kısımlarına mikrofon kafataslarının içine ise radyo alıcıları yerleştiren CIA Sovyetleri takibi amaçlamışlardır.
Kötü koku bombası

                                    
                                    2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Stink Bomb ABD tarafından insan dışkısına benzer bir koku salan silahtır. Gerçekten rezil bir anlayış.
Kötü koku bombası 2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Stink Bomb ABD tarafından insan dışkısına benzer bir koku salan silahtır. Gerçekten rezil bir anlayış.
Ölüm öpücüğü

                                    
                                    Ruj pistol adı da verilen ruj görünümlü bu silah Rus ajanlar tarafından suikast amacıyla kullanılmıştır.
Ölüm öpücüğü Ruj pistol adı da verilen ruj görünümlü bu silah Rus ajanlar tarafından suikast amacıyla kullanılmıştır.
El feneri silahı

                                    
                                    Bu suikast silahı kuzey Koreli bir tetikçinin çantasında bulunmuştu.
El feneri silahı Bu suikast silahı kuzey Koreli bir tetikçinin çantasında bulunmuştu.
Hareketli Cephe

                                    
                                    İsveç ve Rusya arasında yapılan savaşlarda kullanılmak üzere Ruslar tarafından tasarlanmıştır. Tekerlekli yapısıyla yer değiştirmesi amaçlanmıştır. Aynı anda birçok asker ateş edebiliyordu.
Hareketli Cephe İsveç ve Rusya arasında yapılan savaşlarda kullanılmak üzere Ruslar tarafından tasarlanmıştır. Tekerlekli yapısıyla yer değiştirmesi amaçlanmıştır. Aynı anda birçok asker ateş edebiliyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >