Seat, Cupra'yı artık tek başına bir marka haline getiriyor

Seat Leon
Seat Leon

Kendine özgü yeni logoyla gelecek Cupra, Seat’ten ayrılarak tamamen ayrı bir marka haline getirme kararı almış olabilir.

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz otomobil markası Seat, şimdi de bünyesinde bulunan bir modeli bünyeden ayırarak yeni bir marka haline getiriyor.

Daha önce Volvo tarafından Polestar modelinde gerçekleştirilen bu durum şimdi de Seat tarafından yapıldı. Volvo’dan sonra BMW’nin yapması beklense de önemli atak Seat tarafından geldi. Özellikle Leon, Ibiza gibi küçük segment araçlarıyla önemli satış rakamları yakalayan Seat, maksimum teknoloji paketlerini topladığı Seat Cupta modeline ayrı bir önem veriyordu.

Seat’ın bağımsız bir alt marka olarak devam ettirmeyi düşündüğü Cupra’nın yeni logosu ortaya çıkarılmış durumda. Konuyla alakalı açıklama yapan SEAT, Pistlerde markayı temsil eden SEAT Sport takımı ve genetiğini sokaklara çıkarmak adına böylesine bir adım attıklarını söyledi. Bu açıklama ardından Cupra’nın yeni bir tasarımla mı yoksa aynı tasarımla mı yola devam edeceği ise bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >