Siber saldırılar devam ediyor: Bu kez de Honda fabrikasında üretim durdu

Honda fabrika
Honda fabrika

Kısa süre içinde onlarca farklı ülkeyi etkisi altına alan WannaCry siber saldırılarının etkileri devam ediyor; son olarak Japon otomobil üreticisi Honda da üretime ara vermek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz ay, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca farklı ülkeye sibersaldırı düzenlenmiş; başta İngiltere ve İspanya olmak üzere birçokfarklıülke olumsuz etkilenmişti. Antivirüs geliştiricisi Avast, konuyla alakalı hızlıca açıklama yapmış, WanaCrypt0r 2.0 siber saldırılarının devam edeceğini ifade etmişti. Etkileri hâlâ devam eden siber saldırılar son olarak Honda'nın fabrikasını da etkisi altına aldı.

Honda fabrikasında siber saldırı önlemi amacıyla Pazartesi günü bir gün süreyle üretime ara verildi. Japon otomobil üreticisi Honda, Tokyo yakınlarında bulunan Sayama fabrikasına WannaCry sibersaldırıların zarar verebileceği düşüncesiyle üretime bir gün ara verdi. Alınan bu kararla birlikte geçtiğimiz Pazartesi günü Honda fabrikasında üretim gerçekleşmedi. Esasında her gün 1000otomobil üretilen tesiste bir günlük ara dahi şirkete pahalıya patlayabiliyor. Ancak siber saldırıların oluşturabileceği etki düşünüldüğü için şirket bunu göze almış durumda. Üretim şu anda sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

ABD merkezli birçok farklı güvenlik şirketine göre WannaCry'ın ana kaynağı Kuzey Kore. Ancak buna ek olarak farklı bölgelerden de benzer siber saldırılar gelmeye devam ediyor. Özellikle eski Windows sürümlerini kullananların güncellemeleri yükleyip, sistemlerine ek bir antivirüs yazılımı kurmaları çok önemli. Zira sistemlerin güçlü oluşu, WannaCry saldırılarını çaresiz bırakabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >