Şimdi Kuzey Kore düşünsün: Güneşi görmeden tüm dünyayı dolaşabilen nükleer denizaltı

​Şimdi Kuzey Kore düşünsün: Güneşi görmeden tüm dünyayı dolaşabilen nükleer denizaltı
​Şimdi Kuzey Kore düşünsün: Güneşi görmeden tüm dünyayı dolaşabilen nükleer denizaltı

Son günlerde dünyada artan nükleer tehditler İngiltere'yi harekete geçirdi. Hem de İngilizler öyle bir harekete geçmiş ki, ortaya 1200 km menzilli tam bir canavar çıktı.

İngiltere donanması tam 5 milyar TL değerinde bir yatırım yaparak inanılmaz bir denizaltıyı filosuna dahil etti. HMS Audacious adındaki denizaltı 7.400 ton ağırlığında, su yüzeyine hiç çıkmadan dünyayı dolaşabiliyor ve 1200 kilometre uzaklıktaki hedefe torpido gönderebiliyor. Ayrıca aynı mesafeden dinleme ve takip sistemlerine de sahip.

Özelliklerinin hepsini bir arada hayal etmek oldukça güç olsa gerek. 10 senelik bir çalışmanın ürünü olan denizaltı yaklaşık 100 metre uzunluğunda. Suya indirildikten sonra ilk dalışı ve testleri gerçekleştirilecek. Daha sonrasında ise İngiliz yetkililer çeşitli görevlerde kullanılacağını açıkladı.

İtalya’nın ucundan Kıbrıs adasını nokta atışıyla vuracak kadar hassas donanıma sahip denizaltının sonarı o kadar güçlü ki, New York’taki gemileri 3.000 deniz mili uzaklığındaki İngiltere sularının altında bile birbirinden ayırt edebiliyor. Atlas Okyanusu’nda kuş bile uçurtmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >