Simsiyah iPhone tercih edenler pişman oldu

Parlak siyah renkli Jet Black iPhone 7 satın alanlar çiziklerden dolayı pişman oldu. İşte en hafif bir ürün değince bile çizilen ve kullanıcılar tarafından sosyal medyada paylaşılan o fotoğraflar…

ABD'li teknoloji devi Apple tarafından geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan iPhone 7'nin özellikle simsiyah (Jet Black) rengi bir hayli beğenilmişti.
iPhone 7'de aşırı yükleme olunca otobüsler gibi tıslıyor
Hatta şirketin simsiyah iPhone'un çizilince beğenilmemesi üzerine beyaz almak isteyen kullanıcıları için yeni bir renk üzerinde çalıştığı konuşuldu.
Beyaz renkteki iPhone 7 ortaya çıktı
Apple uyarmıştı
Çeşitli cilalama yöntemleriyle elde edilen bu renk, kullanıcılara oldukça göz alıcı geldi. iPhone 5s ile başlayan, 6 ve 6s ile devam eden ''uzay grisi'' rengi de rafa kaldırılmış oldu. iPhone 7 tanıtıldığında ve Apple'ın resmi sitesine eklendiğinde bir detay dikkatlerden kaçmamıştı. Apple'ın resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekildeydi:
Simsiyah iPhone 7'nin parlaklığı, dokuz aşamalı oldukça hassas bir anodizasyon ve cilalama süreciyle elde edilmiştir. Bu parlak yüzey, anodizasyon işleminden geçen diğer Apple ürünleriyle eşit sertliktedir. Ancak zamanla yüzeyin üzerinde küçük çizikler oluşabilir. Bu yüzden, iPhone'unuzu korumak için sunduğumuz kılıflardan birini kullanmanızı öneririz.
Apple uyarmıştı Çeşitli cilalama yöntemleriyle elde edilen bu renk, kullanıcılara oldukça göz alıcı geldi. iPhone 5s ile başlayan, 6 ve 6s ile devam eden ''uzay grisi'' rengi de rafa kaldırılmış oldu. iPhone 7 tanıtıldığında ve Apple'ın resmi sitesine eklendiğinde bir detay dikkatlerden kaçmamıştı. Apple'ın resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekildeydi: Simsiyah iPhone 7'nin parlaklığı, dokuz aşamalı oldukça hassas bir anodizasyon ve cilalama süreciyle elde edilmiştir. Bu parlak yüzey, anodizasyon işleminden geçen diğer Apple ürünleriyle eşit sertliktedir. Ancak zamanla yüzeyin üzerinde küçük çizikler oluşabilir. Bu yüzden, iPhone'unuzu korumak için sunduğumuz kılıflardan birini kullanmanızı öneririz.
Yapılan deneylerde bunu gözler önüne seriyordu.
Yapılan deneylerde bunu gözler önüne seriyordu.

                                    
                                    Bu fotoğrafta sanki simsiyah iPhone 7'yi asfalta sürtmüş gibi görünüyor. Fakat Reddit yazarı bu çiziklerin normal kullanımda oluştuğunu ifade ediyor. Her halükarda telefonun son derece hassas olduğunu söylemekte fayda var.
 
 Gel gelelim Apple bu telefonu kılıfla kullanmanın daha uygun olacağını söylüyor fakat kılıfla kullandıktan sonra insanlar bu rengi neden tercih etsin? Simsiyah görüntüyü göremeyip gizledikten sonra bu rengi tercih etmek çok da mantıklı bir seçim olmaz. Mat siyah almak daha uygun olacaktır..
Bu fotoğrafta sanki simsiyah iPhone 7'yi asfalta sürtmüş gibi görünüyor. Fakat Reddit yazarı bu çiziklerin normal kullanımda oluştuğunu ifade ediyor. Her halükarda telefonun son derece hassas olduğunu söylemekte fayda var. Gel gelelim Apple bu telefonu kılıfla kullanmanın daha uygun olacağını söylüyor fakat kılıfla kullandıktan sonra insanlar bu rengi neden tercih etsin? Simsiyah görüntüyü göremeyip gizledikten sonra bu rengi tercih etmek çok da mantıklı bir seçim olmaz. Mat siyah almak daha uygun olacaktır..
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >