Skandal karar: WhatsApp grup yöneticileri hapse atılabilecek

WhatsApp
WhatsApp

Alınan yeni kararla birlikte WhatsApp gruplarında konuşulan ve paylaşılan tüm içeriklerden grup yöneticileri sorumlu tutuluyor. Cezai yaptırımların uygulanabileceği grup yöneticileri, gerektiği durumlarda hapse dahi atılabilecek.

Son istatistiklere göre günde 60 milyarı aşkın mesajın gönderildiği WhatsApp, gruplar için yeni bir düzenleme getiriyor. Yeni sistemle birlikte WhatsApp'taki grup yöneticileri yasal olarak ciddi cezalara çarptırılabilecek ve hatta hapse atılabilecek. Kısacası, bundan böyle WhatsApp grup sohbetlerindeki tüm sorumluluk aslında doğrudan grup yöneticilerine ait. Peki ama bu karar hangi ülkede geçerli?

Hindistan'da yürürlüğe giren yasa, yalan haberlerin WhatsApp grupları aracılığıyla yayılmasını engelleyecek gibi görünüyor. Zaten asıl amaç da tam olarak bu. Böylece cezai yaptırım vasıtasıyla WhatsApp'tan hızlıca yayılan yalan haberlerin önüne geçilmiş olacak. Cezai yaptırımlar şimdilik yalnızca Hindistan'da geçerli. Ancak, kararların alınması durumunda önümüzdeki süreçte diğer birçok farklı ülkede de bu sisteme geçilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >