Snapchat kullanıcılarına müjde: Haritalar özelliği geldi!

Snapchat
Snapchat

Snapchat, yeni yayınladığı güncelleştirmeyle hem Android hem de iOS akıllı telefonlar için Haritalar özelliğini duyurdu. Bu sistem, farklı noktadaki birçok kişide fotoğraf ve videoların harita üzerinden görüntülenmesini sağlıyor.

Geçen sene Instagram'a dahil edilen hikâyeler özelliği karşısında çaresiz kalan Snapchat, gerek kullanıcı kitlesini gerekse piyasa değerini kaybetmeye devam ediyor. Son rakamlar, Instagram Hikâyeler'in günlük aktif kullanıcı sayısının 250 milyona ulaştığını ve buna karşılık olarak Snapchat'in aktif kullanıcı sayısının da 166 milyonda kaldığını gösteriyor.

Instagram'ın kısa süre önce istatistikleri açıklaması ve uygulamaya canlı yayınkaydetme özelliğini eklemesiyle birlikte Snapchat de önemli bir atak yaptı: Haritalar!

Snapchat'in bu yeni özelliği sayesinde yapılan paylaşımlar doğrudan harita üzerinden takip edilebiliyor. Böylece kullanıcıların birbirleriyle daha kolay iletişime geçebilmesi mümkün hale geliyor.
Snapchat'in bu yeni özelliği sayesinde yapılan paylaşımlar doğrudan harita üzerinden takip edilebiliyor. Böylece kullanıcıların birbirleriyle daha kolay iletişime geçebilmesi mümkün hale geliyor.

Hem Android hem de iOS için yeni güncellemeyi yükleyen kullanıcılar Haritalar'dan yararlanabiliyor. Peki ama bu özellik tam olarak ne işe yarıyor? Bu sistem sayesinde artık paylaşılan içerikleri harita üzerinden görüntülemek mümkün. Yani kullanıcılar konum bazlı etiketleme yapıp içerik paylaştıklarında Haritalar üzerinden fotoğraf ve videolara erişilebiliyor.

Elbette konum bilgisini gizli tutarak haritada görünmek istemeyen kullanıcılar da var; bunun için paylaşım yaparken Snapchat'in konum özelliğini pasif hale getirmek kâfi. Haritalar özelliğine erişebilmek için uygulama üzerinden küçük bir parmak kıstırma hareketi yapmak yeterli. Böylece paylaşımlar doğrudan Snap Map üzerinde görüntülenebiliyor. Son olarak Snapchat'in bu özelliği hayata geçirebilmek için geçtiğimiz dönemlerde yatırım yaptığı Zenly altyapısını kullandığı da söyleniyor.

Snapchat (Google Play)
Snapchat (App Store)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >