Snapchat Spectacles satışları başladı

Snapchat Spectacles
Snapchat Spectacles

Snapchat’in çatı şirketi Snap, Spectacles adını verdiği “bağlı” güneş gözlüğünün çevrim içi olarak satışına başladı.

Snapchat çatı kuruluşu Snap, geçtiğimiz eylül ayında duyurusunu yaptığı ve kasım ayında ön satışlarına başladığı Spectacles adlı güneş gözlüğünün satışına başladı.

Kasım ayında 129 dolarlık gözlüğü özel olarak kurduğu otomatlarla satışa başlayan şirket, şimdi de yeni ürününü internet üzerinden çevrim içi satışa başladı. 20 Şubat 2017 tarihi itibariyle Snapchat'in bu yeni ürününü satın almak mümkün.

Şirket ürünün tanıtımı sonrası kurduğu geçici mağazayı da kapattı. Spectacles adını verdiği “bağlı” güneş gözlüğünü satmak için farklı stratejiler geliştiren şirket, kurduğu “Snapbot” adlı otomatları da bir süreliğine kapattığını duyurdu. Snapbot'un gelecekte ilginç noktalarda insanların karşısına çıkacağını belirten şirket, Spectacles satışına internet üzerinden çevrim içi satış yaparak devam edeceğini bildirdi.


Bu son karar aslında pek şaşırtıcı bulunmadı. Çünkü Snapchat'in çatı kuruluşu olan Snap, birkaç ay önce gerçekleştirdiği halka arz başvurusunda yeni ürününün dağıtımında kayda değer ölçüde çalışmalar yapacağını belirtmişti. Snapbot heyecan verici bir satış yöntemi olsa da, bir ürünü geniş kitlelere taşımak için uygun bir yöntem değildi. Snap'in aldığı “internetten satış” taktiği ile ürünün satışını daha da artırabilir ve böylelikle daha fazla para kazanabilir.

Snap'in halka arz başvurusu, şirketin mali durumu hakkında daha somut fikir edinmeyi sağlamıştı. Yayınlanan belgelerdeki rakamlar analistleri pek tatmin etmemişti. Spectacles satışının internete taşınması şirketi bir üst seviyeye çıkarmasa da iyi para kazandıracağı kesin.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >