Son zamanlarda düşen Instagram beğenilerinin sebebi siz olabilirsiniz

Instagram beğeni
Instagram beğeni

Bazı kullanıcılar son dönemlerde Instagram beğenilerinin düştüğünü ve paylaşımların daha az kişiye gösterildiği iddia ediyor.

İlk zamanlarda atılan fotoğrafların şimdilere göre daha fazla beğeni aldığını ve daha fazla insana gösterildiği iddiaları kullanıcılar arasında hızla yayılıyor. İşte tüm bu söylentiler ortada dolaşırken buna sebep olarak ''shadowban'' yani ''gölge banlama'' gösterildi.

Business Insider’a göre bu duruma maruz kalan kişiler Instagram’ın hiçbir politikasını çiğnemiyordu. Instagram’ın reddettiği duruma sebep olarak ''alakasız etiket kullanımı'' gösteriliyor.

Alakasız etiket atmışsanız ve hesabınız gölge banlamaya maruz kalmışsa paylaşımlarınız aramalarda ve keşfet sayfasında da görünmeyecektir.
Alakasız etiket atmışsanız ve hesabınız gölge banlamaya maruz kalmışsa paylaşımlarınız aramalarda ve keşfet sayfasında da görünmeyecektir.

Siz de böyle bir durumla karşı karşıya olduğunuzu ve hesabınızın başında kara bulutların dolaştığını düşünüyorsanız buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Banlandıysanız bundan nasıl kurtulursunuz?

-Hesabınızdan biraz uzak durun. Yani çok sık fotoğraf atıyorsanız bu konuda biraz durulun. Fotoğraf atma işini en az 2 günde bir yapın.
-Hesabınızı kişisel hesaba çevirin. Bu etiket işlerini en fazla yapanlar işletme hesaplar. Daha fazla kişiye ulaşmak isteyen kişiler böyle yollara başvuruyor. Dolayısıyla hesabınız işletmede ise kişisele çevirmenizde fayda var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >