Sosyal medya fenomeni olmak isteyenler için üniversite bölümü açıldı

​Sosyal medya fenomeni olmak isteyenler için üniversite bölümü açıldı
​Sosyal medya fenomeni olmak isteyenler için üniversite bölümü açıldı

Çin'de sosyal medyada ünlü olup binlerce dolar kazanmak isteyenler için üniversite bölümü açıldı.

Teknoloji, geliştikçe toplumu değiştirdiği gibi yeni meslek alanları da oluşturuyor. Son yıllarda popülerliğini iyice yaygınlaştıran sosyal medya kendi ünlüleriyle konuşulur hale geldi.

Sosyal medya son zamanlarda artık birçok kurum tarafından sahiplenilmeye başlanmış ve birçok potansiyel kişi sosyal medyada yetişir hale gelmişti. Örneğin; kısa süre önce İŞKUR, YouTube gibi platformlar için seminer vereceğini duyurmuştu.

Çin'de ise bu durum biraz daha farklı yaşanıyor. Çünkü ülkede sosyal medya ünlüsü olmak için üniversite bölümleri açılmış durumda. Sadece YouTube değil, Twitter, Instagram gibi tüm sosyal medya mecralarına hitap etmek için eğitim alabiliyorsunuz. Şangay yakınlarındaki Yiwu Sanayi ve Ticaret Lisesi’nde başlayan eğitim, üniversitelerle devam edebiliyor.

Çin'de telefon kullanan insan sayısı 700 milyonu aşıyor. Sosyal medyada oldukça fazla vakti geçiren Çinli vatandaşların karşısına daha bilgili ve eğitimli fenomenlerin çıkması için bu tarz eğitimler yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >