Stuttgart'ta dizel otomobil kullanımı yasaklanıyor

Stuttgart dizel otomobil
Stuttgart dizel otomobil

Almanya’nın Stuttgart şehrinde 2018 yılı itibariyle dizel motorlu araçların trafiğe çıkmasının yasaklanmasına karar verildi.

Dizel motorlu araçların dünyanın çeşitli yerlerinde zamanla kullanımının yasaklanacağını önceki haberlerimizde sizinle paylaşmıştık.

Şehir merkezlerinde tüm dizel araçların uzun vadede düşüncesiyle birlikte daha etkili önlemlerin de alınacağı da belirtiyor. Dizel motorlu taşıtların zararlarını engellemek isteyen Batı Avrupa’nın belli bölgelerinde bazı kısıtlamalara başlandı. Hatta bazı şehirler tüm dizel araçları uzun vadede yasaklamayı bile düşünüyor. Hatta merkezi bölgelerde de dizel araçların yasaklanmasıyla birlikte bazı yolların trafiğe kapatılacağı konuşuluyor.

İşte bugüne kadar bu alanda yapılan en büyük hamle Almanya İdari Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme Alman Çevre Koruma Örgütü’nün dizel motorlu araçları yasaklatma talebini haklı bularak dizel motorlu aralarının kullanılmasının en kısa zamanda yasaklanmasına hükmetti.

Verilen kararla beraber 1 Ocak 2018’den itibaren Stuttgart şehrinde dizel motorlu araçlar trafikte yer alamayacak.

Siz bu kararı doğru buluyor musunuz? Dizel araçların trafikten kaldırılması emisyon açısından çok önemli bir fayda sağlayacak mı?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >