TBMM'ye yapay zeka güvenlik sistemi kuruluyor

tbmm
tbmm

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güvenlik önlemleri artıyor; artık güvenlik ve korumalara ek olarak özel yapay zeka sistemi de devreye giriyor.

Hain darbe girişiminin ardından başta TBMM olmak üzere birçok farklı kurumda yeni güvenlik çözümleri hayata geçirildi. Hatta son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güvenlik sisteminde yapay zeka kullanılacağı da netleşti. Meclis Koruma Daire Başkanlığı'nın hayata geçirdiği proje kapsamında güvenlik çözümleri bir üst noktaya taşınmış durumda.

Toplamda 757 farklı kamerayı takip eden 23 kişilik ekip, günün 24 saati kesintisiz olarak meclisi ve meclis çevresini izliyor. Ayrıca meclisin bahçesi de yeni nesil elektronik çitlerle çevrilmiş durumda. Böylece meclise kaçak şekilde girmeye çalışan kişiler kolaylıkla tespit edilebilecek.
Yapay zeka güvenliği bir üst noktaya taşıyor
Özel plaka okuma sisteminin de aktif edildiği meclis, giriş çıkışlarda özel bir denetim gerçekleştirecek. Böylece günde yaklaşık olarak 3700 otomobil denetimden geçmiş olacak ve giriş ekranında tüm bu ayrıntılar görüntülenebilecek. Klasik mantar bariyerlere ek olarak 60 tona kadar dayanıklı yeni engelleyiciler de meclisin güvenliğini artıran detaylar arasında. Ayrıca çatışma ya da benzer durumların meydana gelebileceği öngörülerek çelik balistik siperler de kuruldu. 

En önemli detaylardan birisi 
yapay zekanın da artık güvenlik çözümü olarak kullanılabiliyor oluşu. Salı günleri yapılan grup toplantılarında kişiler özel bir taramadan geçirilecek. Bu sistem, yüz ifadelerinden şüpheli kıyafet giyenlere kadar birçok kişiyi analiz edebilecek. Ayrıca video analiz sistemi sayesinde bu takipler anlık olarak gerçekleştirilebilecek. 

Yapay zeka, 
meclis ve bahçesindeki tüm nesneleri özel bir tarama sistemiyle inceleyerek, olası saldırı ya da tehditlere karşı harekete geçmeyi sağlayacak. Ayrıca ASELSAN'ın geliştirdiği özel insansız hava araçları da bu noktada devreye girerek çalışmaları hızlandıracak.
Yapay zeka güvenliği bir üst noktaya taşıyor Özel plaka okuma sisteminin de aktif edildiği meclis, giriş çıkışlarda özel bir denetim gerçekleştirecek. Böylece günde yaklaşık olarak 3700 otomobil denetimden geçmiş olacak ve giriş ekranında tüm bu ayrıntılar görüntülenebilecek. Klasik mantar bariyerlere ek olarak 60 tona kadar dayanıklı yeni engelleyiciler de meclisin güvenliğini artıran detaylar arasında. Ayrıca çatışma ya da benzer durumların meydana gelebileceği öngörülerek çelik balistik siperler de kuruldu. En önemli detaylardan birisi yapay zekanın da artık güvenlik çözümü olarak kullanılabiliyor oluşu. Salı günleri yapılan grup toplantılarında kişiler özel bir taramadan geçirilecek. Bu sistem, yüz ifadelerinden şüpheli kıyafet giyenlere kadar birçok kişiyi analiz edebilecek. Ayrıca video analiz sistemi sayesinde bu takipler anlık olarak gerçekleştirilebilecek. Yapay zeka, meclis ve bahçesindeki tüm nesneleri özel bir tarama sistemiyle inceleyerek, olası saldırı ya da tehditlere karşı harekete geçmeyi sağlayacak. Ayrıca ASELSAN'ın geliştirdiği özel insansız hava araçları da bu noktada devreye girerek çalışmaları hızlandıracak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >