Telefonu ateşle şarj eden cihaz: 'BioLite kamp ocağı'

BioLite.

Kamp ve çadır hayatını sevenlerin, şehrin hayhuyundan uzaklaşmak isteyen herkesin en büyük sıkıntılarından biri doğal hayatta elektriğe olan uzaklık. Bu uzaklığın en net hissedildiği noktaysa cep telefonlarının şarj edilmesi hususu. Araştırmacılar bu duruma da bir çözüm bulmayı başardı…

Özellikle yazları kamp aktivitesiyle eğlenmek isteyen ve bunu bir alışkanlığa dönüştürenlerin doğa ile iç içe olmaktan aldıkları haz kamp ateşi yakma derdiyle çileye dönüşebiliyor. Tecrübeli bir kampçı değilseniz ya da tecrübeli bir kampçı yanınızda yoksa yangın riski başta olmak üzere birçok zorluk kamp ateşiyle birlikte gelir. BioLite Kamp Ocağı, çakmak yakar gibi kamp ateşi yakmanıza olanak sağlıyor. Üstelik çalışması için yapılması gereken tek şey birkaç çalı çırpıyı içerisine atıp düşmesine basmak.

Hızlı ve güvenli şarj, BioLite ile çok kolay...
Hızlı ve güvenli şarj, BioLite ile çok kolay...

BioLite Kamp Ocağı’nın gücü hafife alınmayacak kadar etkileyici boyutlarda. Şöyle ki, BioLite Kamp Ocağı ile beş dakika içerisinde bir litre suyu kaynatabilmek mümkün. Bunun dışında USB girişi sayesinde ateşin gücüyle telefonunuzu şarj edebilmek de mümkün. Ağırlığı yalnızca 2 kg olan bu ürün, bir litrelik pet şişeden birazcık büyük. Bu sayede hem çok kullanışlı hem de çok taşınabilir olmayı başarıyor. Gerçek bir kampseverin mutlaka çantasında bulunması gereken ürün hızla yayılacak gibi duruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >