Tesla Motors'un yeni aracı menzil rekoru kırdı

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen markalardan olan Tesla Motors en yüksek menzil sunduğu yeni nesil modeli Model S 100D'yi satışa çıkardı.

Elektrikli otomobil pazarında oldukça iddialı olan ''Tesla Motors'un'' diğer elektrikli otomobil şirketleri gibi en büyük sorunu menzilin oldukça kısa olmasıydı. Öyle ki üretilen elektrikli otomobillerin menzil ortalaması ''200 km''. Ülkemizde en fazla satılan elektrikli otomobil ''Renault Zoe'' tam dolu batarya ile ortalama 120 km yol alıyor. Ancak bu konuyla ilgili açıklama yapan Renault, Zoe'de kullandığı yeni batarya sistemiyle menzilin ''400 km'ye'' çıkarıldığını açıklamıştı.


Bu sorunu aşmak isteyen şirketler buna bağlı olarak batarya teknolojisi üzerine çalışıyor. Tesla Motors da bunun için ''Nevada'' eyalatinde ''Gigafactory'' ismini verdiği bir yeni batarya fabrikası inşa ediyor.


Zaten bu alanda en iyi performans Tesla'ya ait. Tesla Model S 90D'de kullanılan 90 kWh batarya yaklaşık 470 kilometre menzil sunuyor. Tesla şimdi de kendi rekorunu geliştirerek yeni nesil ''100 kWh'lık'' bir batarya sundu. ''Model S 100D'nin'' tam dolu batarya ile yol alabildiği mesafe tamı tamına ''540 km''.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >