Tesla robotlara güveniyor: Fremont fabrikasında daha fazla robot işe başlıyor

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Model 3'te aldığı ön siparişleri tam zamanında yetiştirmek isteyen Tesla, Kaliforniya'daki fabrikasındaki robotların sayısını daha da artırdı.

Kapasitesini artırmak için yeni fabrikalar kurmaya hazırlanan Tesla, yakında üretim bandında çok önemli bir hamle yapacak. Diğer otomobillere oranla uygun fiyatıyla dikkat çeken Model 3'te beklenenden çok daha yüksek siparişle karşılaşan Elon Musk, çözümü yeni fabrika ve robot işçilerde buldu.

Bu kapsamda ilk etapta Kaliforniya Fremont'taki fabrikayı genişletme kararı aldı. Böylece üretim kapasitesi önemli bir oranda artırılacak ve alınan siparişler tam zamanında yetiştirilebilecek. Yani şimdilik planlar bu şekilde. Eğer tesislerde ya da üretimde herhangi bir sorun yaşanırsa ön sipariş verenlerin bir süre beklemesi gerekebilir.

Tesla'nın üretim bantları tamamen robotların eline geçiyor.
Tesla'nın üretim bantları tamamen robotların eline geçiyor.

Fabrikada çok sayıda robotu kullanan Tesla, kapasiteyi artırabilmek adına Fremont'ta yüzlerce yeni robotu da devreye sokuyor. Üretim bantlarına yerleştirilen yeni robotlar, Model 3'ün daha hızlı bir şekilde fabrikadan çıkmasını sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >