Trump'ın attığı bir tweet Amazon'u milyarlarca dolar zarara uğrattı

Trump ve Amazon
Trump ve Amazon

ABD’nin son başkanı Donald Trump sadece bir tweet ile dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden amazon.com’un 6 milyar civarında zarar etmesine neden oldu.

Amerika merkezli alışveriş sitesi amazon.com hem kurumsal kârı hem de CEO’su Jeff Bezos’un kârı ile son günlerde çok popüler bir hale gelmişti. Öyle ki şirketin CEO’su Jeff Bezos, 8 saatliğine Microfost’un kurucusu Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin kişisi olmuştu.

Trump’ın Amazon ile herhangi bir problemi bulunmuyordu. Ancak Jeff Bezos’un Trump karşıtı yayınlar yapan Washington Post’u satın almasıyla araya soğukluk girdi. Çılgın lider Trump, o günden beri Amazon’a ve CEO’su Jeff Bezos’a sarmış durumda.

Trump’ın küçük dokundurmaları çok etkili olmasa da son yaptığı tweet paylaşımında vergiden bahsetmesi sitenin büyük bir değer kaybı yaşamasına sebep oldu.

Amazon’un vergisini ödeyen esnafa büyük zararlar verdiği ve bunun da iş kayıplarına neden olduğunu söyleyen Trump, Amazon’a 6 milyar dolar civarında bir zarar yaşattı. Bu olay nasıl sonuçlanır bilinmez ama Trump’ın bu işin peşini kolay kolay bırakacağını düşünmüyorum. 6 milyar dolar çok büyük bir para dilimi olsa da Amazon’un 460 milyar dolarlık bir değere sahip olduğunu da hatırlatmakta fayda var!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >