Türk mucitlerden ilaç gibi uygulama: Hangi fotoğrafınızın daha çok beğenileceğini tahmin ediyor

​Türk mucitlerden ilaç gibi uygulama: Hangi fotoğrafınızın daha çok beğenileceğini tahmin ediyor
​Türk mucitlerden ilaç gibi uygulama: Hangi fotoğrafınızın daha çok beğenileceğini tahmin ediyor

Tatilde, gün batımında en beğenilecek fotoğrafı yakalamak için güneşi kaçırıyor, arkadaş buluşmalarında Instagrama yüklediğinizde beğeni rekorları kıracak o fotoğraf için masadaki dedikodudan oluyor, grup fotoğraflarında en güzel çıktığınız fotoğrafı bulmak için defalarca ekranı sağa sola kaydırıyor fakat yine de Instagrama yüklenecek en güzel fotoğrafa karar veremiyor musunuz? Sıkı durun! Size harika bir uygulamadan bahsedeceğiz.

Instagram’a fotoğraf yüklemeden yanınızdaki insanlara defalarca “sence hangisi daha çok beğenilir?” diye bir sürü fotoğraf göstermediniz mi? Yanınızda biri olmadığında fotoğrafı Instagrama yüklemeden dakikalarca hiç düşünmediniz mi?

Lisa, Instagram üzerinde hangi fotoğrafınızın daha çok beğenileceğini daha paylaşım yapmadan önce tahmin eden bir uygulama. Bu uygulamanın arkasında “machine learning” temelli bir teknoloji var. Bu da demek oluyor ki, beğeni rekorlarına imza atacak o fotoğrafı bulmanız artık yalnızca saniyeler alacak.

Burada bildiğimiz tekstil markalarından, butik pastahanelere, güzellik ve bakım merkezlerinden, zincir restaurantlara kadar geniş bir çerçevede kullanıcı kitlesine hitap edebilecek bir uygulamadan bahsediyoruz. Bu sebeple Lisa, yalnızca kişilerin değil aynı zamanda firmaların dijital pazarlama alanında sıklıkla kullandıkları Instagram için, en çok beğenilen fotoğrafı seçmesiyle satış rakamlarını yükseltebilme konusunda iddialı bir uygulamaya benziyor.

Lisa; Instagram’a koyacağınız fotoğraf konusunda, yalnız olduğunuz anlarda yaşadığınız ikilemi yok etmek, yanınızdaki insanları fotoğraf krizlerinden kurtarmak, size en beğenilecek fotoğrafının hangisi olacağını daha yüklemeden söylemek için geliyor. Kısacası “O”, sizin için, en iyi arkadaşınız olmaya geliyor!

Lisa Lisa söyle bana, en güzel fotoğraf hangisi?

Lisa'yı indirdikten sonra Instagram hesabınız ile Lisa’ya kaydınızı tamamlıyorsunuz. Kayıt işleminin hemen ardından altta “History” ve “Library” olmak üzere iki sekme karşılıyor sizi. Lisa’ya fotoğraflarınıza erişebilmesi iznini verdiğinizde telefonunuzda bulunan galeriye yöneliyor. Minimum 2, maksimum 5 fotoğraf seçerek hangisinin daha fazla beğenileceğini öğrenmek için sağ tarafta çıkan imlece tıklıyorsunuz. Lisa sizin için çalışmaya başlıyor.

En fazla beğeniyi alacak fotoğrafı bulduğunda ise o fotoğrafa en uygun etiket (#hashtag) seçenekleriyle Instagram’da paylaşmak üzere yönlendirme sağlıyor. History sekmesinde ise, daha önce yapmış olduğunuz sorgulamaları istediğiniz zaman görebiliyorsunuz. Ayrıca ekranı sola kaydırarak analizlerinizi uygulama içerisinden kaldırabilme imkanına da sahipsiniz.

Lisa, şimdilik yalnızca iTunes üzerinden IOS işletim sistemli telefonlara indirilebiliyor. IOS üzerinden uygulamayı indirebilmek için linki tıklayabilirsiniz.

Bu heyecanlandırıcı özelliklere sahip uygulamanın en kısa zamanda Android işletim sistemli telefonlar için de yüklenebilir olmasını diliyoruz.

Lisa, en çok beğeniyi alacak fotoğraf için, en çok beğeni alacak uygulama! Like’larınız bol olsun

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >