Türk oyun sektörü uçuşa geçti: Dünyaca ünlü marka milyonlarca dolar yatırım yaptı

Riot Games
Riot Games

League of Legends sunucusunu Türkiye’ye getiren Riot Games 10 Milyon TL yatırım yaptı.

Riot Games, Türkiye geneline dağılan milyonlarca League of Legends oyuncusuna çok daha iyi hizmet sunmak amacıyla sunucusunu Türkiye’ye getirdi.

Türkiye’nin dört bir köşesindeki League of Legends oyuncularına çok daha keyifli ve kaliteli bir oyun deneyimi sağlayacak olan yeni sunucu, yaklaşık 10 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçti. League of Legends Türkiye sunucusunun devreye girmesiyle Türkiye’deki League of Legends oyuncularının mevcut bağlantı hızlarına bağlı olarak yaşadıkları gecikme sürelerinin (ping) daha da azalması hedefleniyor.

Riot Games Türkiye Müdürü Bora Koçyiğit, yapılan bu yatırımın Türkiye’de milyonlarca oyuncu için 5 yıldır değer üretmeye devam eden ve kendi sektöründe dev bir ekosistemin şekillenmesine yol açan şirketin, Türkiye’ye yatırım yapma konusundaki kararlılığına işaret ettiğini söyledi.
Riot Games Türkiye Müdürü Bora Koçyiğit, yapılan bu yatırımın Türkiye’de milyonlarca oyuncu için 5 yıldır değer üretmeye devam eden ve kendi sektöründe dev bir ekosistemin şekillenmesine yol açan şirketin, Türkiye’ye yatırım yapma konusundaki kararlılığına işaret ettiğini söyledi.

Riot Games Türkiye olarak sunucunun Türkiye’ye getirilmesi yönünde büyük çaba harcadıklarını ifade eden Koçyiğit, “Birçok yabancı şirketin Türkiye’deki yatırımlarını gözden geçirdiği bir dönemde yaptığımız bu yatırım, Türkiye’ye ve Türkiye’deki oyuncularımıza olan inancımızın ve verdiğimiz değerin göstergesidir” dedi.

5 yılda dev bir ekosistemin oluşumuna öncülük etti 
Bu yıl Türkiye’deki 5. yılını dolduran Riot Games Türkiye’nin önemli başarılara imza attığını söyleyen Koçyiğit, uluslararası bir oyun yayıncısı olan Riot Games’in Türkiye’de oluşturduğu doğrudan istihdamın yanı sıra, fırsatlarla dolu dev bir ekosistemin gelişimine de katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye’de oyunculara ve e-spor ekosistemine, bugüne kadar hiçbir oyun şirketinin yapmadığı kadar büyük yatırım yaptıklarını ifade eden Koçyiğit, şunları söyledi: “Geçtiğimiz 5 yılda oyunumuzu Türkiye için yerelleştirirken, ülkenin önde gelen seslendirme sanatçılarıyla ve stüdyolarıyla çalıştık. Oyuncuları bir araya getiren büyük çaplı organizasyonlar düzenledik. E-sporu Türkiye’de kurumsal, organize ve profesyonel bir spor dalı haline getirdik. Esporda bizi dünya arenasında temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran şampiyonların yetişmesine aracı olduk. Türkiye’de hizmete giren yeni sunucumuz, tüm oyuncularımızın faydalanabileceği yepyeni bir otoyol, bir olimpiyat stadı anlamına geliyor. Bu yatırımın oyuncularımıza daha iyi hizmet sunmanın yanı sıra, Türkiye’nin e-spordaki rekabet gücünü arttıracağına inanıyorum. Bu yeni yatırım sürecimizin başından sonuna kadar bize destek veren T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı’na teşekkür ediyorum.”
5 yılda dev bir ekosistemin oluşumuna öncülük etti Bu yıl Türkiye’deki 5. yılını dolduran Riot Games Türkiye’nin önemli başarılara imza attığını söyleyen Koçyiğit, uluslararası bir oyun yayıncısı olan Riot Games’in Türkiye’de oluşturduğu doğrudan istihdamın yanı sıra, fırsatlarla dolu dev bir ekosistemin gelişimine de katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye’de oyunculara ve e-spor ekosistemine, bugüne kadar hiçbir oyun şirketinin yapmadığı kadar büyük yatırım yaptıklarını ifade eden Koçyiğit, şunları söyledi: “Geçtiğimiz 5 yılda oyunumuzu Türkiye için yerelleştirirken, ülkenin önde gelen seslendirme sanatçılarıyla ve stüdyolarıyla çalıştık. Oyuncuları bir araya getiren büyük çaplı organizasyonlar düzenledik. E-sporu Türkiye’de kurumsal, organize ve profesyonel bir spor dalı haline getirdik. Esporda bizi dünya arenasında temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran şampiyonların yetişmesine aracı olduk. Türkiye’de hizmete giren yeni sunucumuz, tüm oyuncularımızın faydalanabileceği yepyeni bir otoyol, bir olimpiyat stadı anlamına geliyor. Bu yatırımın oyuncularımıza daha iyi hizmet sunmanın yanı sıra, Türkiye’nin e-spordaki rekabet gücünü arttıracağına inanıyorum. Bu yeni yatırım sürecimizin başından sonuna kadar bize destek veren T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı’na teşekkür ediyorum.”
​Yatırımda Türkiye’deki tedarikçilere öncelik verildi

Riot Games, yerli ekosisteme katkı sağlamak amacıyla Türkiye’deki sunucunun kurulumunda mümkün olan her noktada yerel tedarikçilere öncelik verdi. Türkiye’deki sunucunun hizmete girmesi adına 10 Milyon TL civarında yatırım yapan Riot Games, sunucunun kesintisiz hizmet vermesi için başta veri merkezi ve sunucunun iletişim giderleri olmak üzere, sunucuya düzenli olarak yatırım yapmaya devam edecek. 

Yapılan bu yatırımla ilk kez uluslararası bir oyun şirketi bu ölçekte bir operasyonla sunucusunu Türkiye’ye taşımış oldu.

Sunucu en iyi hizmet için fiber optik ağların kalbine yerleştirildi

League of Legends Türkiye Sunucusu, Türkiye’nin en uzak noktalarına dahi en iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmek için, Türkiye’nin fiber iletişim omurgalarının kalbine yakın bir merkezde konumlandırıldı. 

Ayrıca Türkiye Sunucusu hayata geçirilirken ilerde doğabilecek tüm genişleme ihtiyaçları göz önüne alındı. Sunucunun internet bağlantı hızı ve işlem kapasitesi öngörülen talebin çok daha üstünde hizmet sunabilecek şekilde kurgulandı. Bunun yanı sıra, sunucunun kurulu olduğu veri merkezinde olası genişlemeler için ihtiyacın iki katı alan tahsis edildi.

Geliştirilen özel işlemciler dünyada ilk kez Türkiye’de kullanılacak

Riot Games, League of Legends sunucularında hizmet vermek üzere özel olarak geliştirilen işlemcileri dünyada ilk kez Türkiye’deki sunucuda kullanılacak. 

Türkiye’deki ekibin gelişimini yakından takip ettiği yeni işlemciler, League of Legends sunucularının ihtiyaçlarına uygun iyileştirmeler içeriyor. Bu sayede oyunculara daha az sayıda sunucuyla çok daha iyi hizmet vermek mümkün hale geliyor. Bu durum sunucuların enerji ve bakım giderlerinde de önemli oranda tasarruf sağlıyor.

Orta Doğu, Kuzey Afrika, ve Azerbaycan’a oyun hizmeti ihraç eden Türkiye’nin pazar hacmi 700 milyon dolara ulaştı.
Nfinity Games, geçtiğimiz günlerde hizmete sunduğu oyun portalı TAM Game ve tüm dünyada 45 milyon oyuncusu olan Echo Of Soul oyununu, tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine Arapça servis ederek gözünü bölge pazarına dikti. Nfinity Games Pazarlama Sorumlusu Deniz Fırat, “Uzun süren AR-GE çalışmaları sonrasında geçtiğimiz günlerde hizmete açtığımız TAM Game oyun portalının toplam kayıtlı kullanıcı sayısı 3,5 milyonu aştı. Bu sayıda, Azerbaycan ve MENA(Middle East- North Africa - Orta doğu ve Kuzey Afrika) bölgelerinin önemi büyük. 2017 yılında toplan pazar büyüklüğünün 500 milyon doları aşması beklenen Azerbaycan ve MENA bölgesinden kayıtlı kulacı oranımız yüzde 13, Arapça servis ettiğimiz oyun EOS için ise bu rakam yüzde 30’a çıkıyor. Servis ettiğimiz online oyunlar bir ihracat parametresi olarak ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.” Nfinity Games’in Bölge Müdürü Heon Young Park, “Türkiye, Azerbaycan ve MENA oyun pazarını büyütmek için şimdiye kadar yalnızca en iyi oyunların servisini vermek için çaba gösterdik. Çok yüksek bir bilgisayar donanımı gerektirmeden kaliteli görüntü ve üstün bir oynanış sunması nedeni ile Echo of Soul’u tercih ettik. Diğer iki oyunumuz Point Blank ve Playerunknowns Battlegrounds’un başarıları ardından Echo of Soul’u da başarıya ulaştırarak biraz durulmuş olan MMORPG tarzında ki oyun pazarını da yeniden canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Orta Doğu, Kuzey Afrika, ve Azerbaycan’a oyun hizmeti ihraç eden Türkiye’nin pazar hacmi 700 milyon dolara ulaştı. Nfinity Games, geçtiğimiz günlerde hizmete sunduğu oyun portalı TAM Game ve tüm dünyada 45 milyon oyuncusu olan Echo Of Soul oyununu, tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine Arapça servis ederek gözünü bölge pazarına dikti. Nfinity Games Pazarlama Sorumlusu Deniz Fırat, “Uzun süren AR-GE çalışmaları sonrasında geçtiğimiz günlerde hizmete açtığımız TAM Game oyun portalının toplam kayıtlı kullanıcı sayısı 3,5 milyonu aştı. Bu sayıda, Azerbaycan ve MENA(Middle East- North Africa - Orta doğu ve Kuzey Afrika) bölgelerinin önemi büyük. 2017 yılında toplan pazar büyüklüğünün 500 milyon doları aşması beklenen Azerbaycan ve MENA bölgesinden kayıtlı kulacı oranımız yüzde 13, Arapça servis ettiğimiz oyun EOS için ise bu rakam yüzde 30’a çıkıyor. Servis ettiğimiz online oyunlar bir ihracat parametresi olarak ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.” Nfinity Games’in Bölge Müdürü Heon Young Park, “Türkiye, Azerbaycan ve MENA oyun pazarını büyütmek için şimdiye kadar yalnızca en iyi oyunların servisini vermek için çaba gösterdik. Çok yüksek bir bilgisayar donanımı gerektirmeden kaliteli görüntü ve üstün bir oynanış sunması nedeni ile Echo of Soul’u tercih ettik. Diğer iki oyunumuz Point Blank ve Playerunknowns Battlegrounds’un başarıları ardından Echo of Soul’u da başarıya ulaştırarak biraz durulmuş olan MMORPG tarzında ki oyun pazarını da yeniden canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >