Türk oyun şirketi Crytek'in Karadeniz stüdyosu satıldı

SEGA ve Creative Assembly
SEGA ve Creative Assembly

SEGA ve Creative Assembly, 3 Türk’ün kurmuş olduğu Crytek şirketinin kapanan Karadeniz stüdyosunu satın aldı.

Son zamanlarda ekonomik olarak zor durumda olan fakat yatırımlarına da devam eden Crytek cephesinden yeni bir haber gelmişti. Yayınlanan duyuru ile ekibin daha önce kapatılan stüdyosu Crytek Black Sea Studio, SEGA ve Creative Assembly tarafından satın alındı. Stüdyonun yeni adı ise Creative Assembly Sofia oldu.

Crytek'in eski stüdyosu artık yeni bir lidere kavuştu ve yoluna Creative Assembly Sofia ile devam edecekler. Crytek kurucularından biri olan Avni Yerli konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz birkaç haftadır, Crytek Black Sea Studio içerisindeki yeteneklere iyi bakılması için Creative Assembly ve Sofya'daki takım ile yakından iletişimdeyiz. Bu el değiştirme, bizlerin teknoloji ve oyunlara odaklanmasındaki temel hareketlerinden bir tanesi. Sofya'da çalışan eski ekip arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Crytek'in son dönem ekonomik durumu hakkında net açıklamalar ortaya koyulmasa da bir çok oyun sitesi dünyaca ünlü Türk şirketinin durumunun pek iyi olmadığını söylüyor. Hatta söz konusu ekibin dünyaca ünlü fuar GDC 2017'ye katılmamış olmasını da kötüye yoruyor. Ekibin en önemli teknolojisi de CryEngine fakat bu oyun motoru, ne yazık ki GDC 2017 sırasında hiçbir şekilde görünmedi. Zaten ekipte katılmamıştı konferansa. Bakalım ilerleyen günlerde neler karşımıza çıkacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >