Türkiye referandum günü Snapchat'te yeni bir rekor kırdı!

Snapchat
Snapchat

Geçen hafta Pazar günü çok önemli bir sınavdan geçen Türkiye, referandum vasıtasıyla sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Hatta Snapchat'te yeni bir rekor da kırdı.

Hikâyeler özelliğiyle ünlenen Snapchat, 24 saatlik süreli paylaşımlarla diğer sosyal mecraların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Elbette bu aşamadan sonra Snapchat'in meşhur özelliği Instagram,Facebook ve WhatsApp'a da eklenmişti. Dünya genelinde özellikle Z kuşağı tarafından aktif şekilde kullanılan Snapchat, geçtiğimiz günlerde üç boyutlu dünya lensleriyle birlikte çok daha eğlenceli bir hale geldi.

Snapchat; geçtiğimiz hafta, Türkiye'nin Başkanlık Sistemi'nin oylandığı referandumda da önemli bir sınav verdi. 16 Nisan 2017'de gerçekleştirilen referandum, Snapchat'te Türkiye için de ilklerin yaşanmasına sebep oldu. Hatta Snapchat'in New York ve Los Angeles'taki keşif ekibi, ülkemiz için ilk kez özel bir hikâye de oluşturdu.

İstatistiklere göre Türkiye'den bugüne kadar en çok snap atılan hikâye Referandum. Tahmin edilebileceği gibi en çok paylaşım İstanbul, Ankara ve İzmir'den yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >