Uluslararası Erzincan Sempozyumu başladı

Erzincan'da 60 üniversiteden 400 bilim insanının katılımıyla düzenlenen "Uluslararası Erzincan Sempozyumu" başladı.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Hukuk Fakültesinde düzenlenen sempozyumun açılışında, kentin, yer üstü ve yer altı zenginliklerinin yanı sıra derin tarihi kültürüyle önem taşıdığını söyledi. Ayrıca kentte 10 yıl önce kurulan Erzincan Üniversitesinin "dünya üniversitesi" olma yolunda önemli adımlar attığını dile getiren Çapoğlu, bu konuda büyük çaba gösterdiklerini bildirdi.

Çapoğlu, sempozyuma ilişkin şunları kaydetti:

                                    "Erzincan'ın nereden gelip nereye gitmesi gerektiği konusunda planlamalar yapılmıştır. Ancak biz bunu daha bilimsel şekilde ortaya koymak, bilimsel temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Sempozyumda, değişik şehirlerden gelen bilim insanlarının birikimleri, önerileri ve problemleri ortaya koyup çözüm üretmeleriyle Erzincan, büyük kazanıma sahip olacaktır."
Çapoğlu, sempozyuma ilişkin şunları kaydetti: "Erzincan'ın nereden gelip nereye gitmesi gerektiği konusunda planlamalar yapılmıştır. Ancak biz bunu daha bilimsel şekilde ortaya koymak, bilimsel temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Sempozyumda, değişik şehirlerden gelen bilim insanlarının birikimleri, önerileri ve problemleri ortaya koyup çözüm üretmeleriyle Erzincan, büyük kazanıma sahip olacaktır."
 Erzincan Doğu Anadolu'nun batıya açılan kapısı

                                    Erzincan'ın çağlar boyu farklı çevresel, siyasi ve sosyal gelişmelere sahne olduğuna işaret eden Adem Başıbüyük, "Günümüzde harekete geçirilmeye çalışılan potansiyeliyle kentimiz, eğitim, bilim, kültür, ekonomi ve turizm kurumlarıyla adından sıkça söz edilen iller arasındaki yerini alma yolunda hızla ilerlemektedir." dedi.
Erzincan Doğu Anadolu'nun batıya açılan kapısı Erzincan'ın çağlar boyu farklı çevresel, siyasi ve sosyal gelişmelere sahne olduğuna işaret eden Adem Başıbüyük, "Günümüzde harekete geçirilmeye çalışılan potansiyeliyle kentimiz, eğitim, bilim, kültür, ekonomi ve turizm kurumlarıyla adından sıkça söz edilen iller arasındaki yerini alma yolunda hızla ilerlemektedir." dedi.
Sempozyum ilimizin potansiyelini, sorunlarını ortaya koyabilmek adına ilerleyen dönemlerde büyük bir rehber kitap olarak elimizde olacak
Vali Vekili Dede Musa Baştürk ise sempozyumun kente büyük katkısı olacağını vurgulayarak, "İlimizin potansiyelini, sorunlarını ortaya koyabilmek adına ilerleyen dönemlerde büyük bir rehber kitap olarak elimizde olacak bu sempozyuma katkı sunmak üzere ilimize gelen bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Hayatın kaynağında önce düşünce sonra bilgi sonra da insanların ortaya koyduğu ürünler vardır. Bu zincir içerisinde bilginin önemi muhakkak tartışılmazdır." şeklinde konuştu.
322 bildiri ve 9 poster olmak üzere 331 sunumun yapılacağı sempozyum, 4 gün sürecek.
Kentin potansiyeli ve sorunlarının bilimsel olarak incelenmesinin amaçlandığı sempozyumda, Erzincan'ın tarihi, coğrafi, çevresel, iktisadi, dini, sosyal, kültürel, edebi ve folklorik değerlerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. 322 bildiri ve 9 poster olmak üzere 331 sunumun yapılacağı sempozyum, 4 gün sürecek.

Valilik, belediye ve Erzincan Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen sempozyuma, 60 üniversiteden 400 bilim insanı katılıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >