Ünlü basketbolcudan 'Dünya düzdür' iddiası: Bizi kandırdılar!

Ünlü basketbolcudan dünya düzdür iddiası.
Ünlü basketbolcudan dünya düzdür iddiası.

NBA takımlarından Cleveland Cavaliers'in yıldız oyuncusu Kyrie Irving, 'Dünya düzdür' sözleriyle gündeme bomba gibi düştü. Peki Irving'in kendine göre haklı sebepleri neler?

Ünlü NBA yıldızı Kyrie Irving, katıldığı bir yayında insanların kendi doğrularını kendileri oluşturmaları gerektiğini belirtti. Takım arkadaşları Richard Jefferson ve Channing Frye ile yaptıkları bir podcastte, dünyanın düz olduğunu ve yuvarlak olduğunu gösteren çalışmalara inanmadığını belirten Kyrie Irving gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı.

Katıldığı televizyon yayınında, kendisine göre dünyanın düz olduğunu ve bu tezi hakkında kendince mantıklı açıklamaları olduğunu ifade eden Kyrie Irving, insanların kendi inançlarını kendileri oluşturmaları gerektiğini belirtti. İnsanlığın bu konuda kandırıldığını düşünen Irving, 'bizi kandırdılar ve bunca zaman yalanlara inanmak zorunda bıraktılar' ifadelerini kullandı. Bu iddiasının nedenini ise şöyle açıkladı: "Seyahat etme şeklimize bakın, hareket etme şeklimize bakın, bunlara rağmen gerçekten dünyanın güneş etrafında dönen bir küre olduğunu nasıl düşünebilirim?"

Son derece dikkat çeken bu yorumlar ise yıldız oyuncunun, bu konulara ciddi anlamda inandığını gösteriyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konu nasıl bir gidişat alacak?



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >