Volvo'dan önemli karar: Artık dizel otomobil üretilmeyecek

Volvo S60
Volvo S60

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, alınan yeni bir kararla dizel motorlu araç üretimine son verdiğini duyurdu. Bu karar, büyük otomobil üreticileri için de bir ilk olma özelliği taşıyor...

Fosil yakıtlı araçlardaki emisyon değerlerini düşürmek yerine hibrit seçeneklere yönelen otomobil üreticileri, elektrikli modeller için yatırımlarını her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda İsveçli otomobil üreticisi Volvo'nun da önemli atılımları var. Şirketin CEO'su Håkan Samuelsson, yaptığı açıklamada artık dizel motorlu otomobil üretmeyeceklerini açık bir şekilde dile getirdi. Kuşkusuz bu kararın arkasındaki en önemli etkenlerden biri artık birçok farklı ülkenin dizel motorlu araçların satışlarını yasaklıyor olması.

Volvo'nun ülkemizde ve dünya genelinde en çok satan dizel otomobillerinden biri S60.
Volvo'nun ülkemizde ve dünya genelinde en çok satan dizel otomobillerinden biri S60.

Samuelsson, yaptığı açıklamada Volvo'nun bu kararıyla ilgili 2023 tarihini işaret etti. Yeni nesil dizelmotorlar yerine yüksek kalite ve tasarımla bezenmiş olan hibrit seçeneklere geçiş yapılacağı da özellikle belirtildi. Hatta Şirketin CEO'su, Tesla'nın insanları yeni nesil otomobillerle cezbettiği gerçeğinden de bahsetti. Peki ama neden 2023?

İsveçli üretici önümüzdeki süreçte yoğunluğu hibrit ve elektrikli otomobillere verecek.
İsveçli üretici önümüzdeki süreçte yoğunluğu hibrit ve elektrikli otomobillere verecek.

Şu anda dünya genelinde dizel otomobil kullanılan ülkelerin sayısı hayli fazla. Yani birçok farklı ülkede talep hâlâ yoğun. İşte bu yüzden Volvo da aldığı kararı 2023 yılına öteliyor. Elektrikli otomobillerdeki pazar payının artışıyla birlikte Volvo'nun bu alandaki bombayı patlatıp hibrit ve ardından da tamamen elektrikli araçlar için çalışmalarını artırması bekleniyor. Bu kararla birlikte ilk kez büyük bir otomobil üreticisi dizel motor seçeneğine veda etmiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >