WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesi nasıl engellenir?

WhatsApp bildirim
WhatsApp bildirim

Hem Android hem de iOS mobil işletim sistemlerinde WhatsApp'tan gelen bildirimlerde mesajlar otomatik olarak görünüyor. Ancak ufak bir yöntem sayesinde bu bölümdeki mesaj içeriğinin görünmesini engellemek mümkün.

Akıllı telefonlara WhatsApp üzerinden herhangi bir mesaj geldiğinde bildirim ekranına otomatik olarak uyarı geliyor. Hatta bu kısımdan mesaj içeriğini de görmek mümkün oluyor.

Özellikle toplu taşımayı sık kullanan ya da kalabalık ortamda bulunan kişiler çevredekilerin mesajları okuyabileceği düşüncesiyle haklı olarak bildirim ekranında WhatsApp mesajlarının görünmesini istemiyor. Mesaj içeriğini engellemek için küçük bir işlem gerçekleştirmek yeterli; bu sayede WhatsApp'taki mesajlar bildirim ekranından gizlenebiliyor.

iPhone'da ​WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesi nasıl engellenir? 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    iPhone'da WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesini engellemek için WhatsApp > Ayarlar > Bildirimler > Ön İzlemeyi Göster seçeneğini kapatmak yeterli.
iPhone'da ​WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesi nasıl engellenir? iPhone'da WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesini engellemek için WhatsApp > Ayarlar > Bildirimler > Ön İzlemeyi Göster seçeneğini kapatmak yeterli.
Android'de WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesi nasıl engellenir?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Android'de WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesini engellemek için Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Bildirimler yolu üzerinden seçenekleri pasif hale getirmek kâfi.
Android'de WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesi nasıl engellenir? Android'de WhatsApp mesajlarının bildirim ekranında gözükmesini engellemek için Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Bildirimler yolu üzerinden seçenekleri pasif hale getirmek kâfi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >