WhatsApp’ta kota tasarrufu nasıl yapılır?

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ta otomatik indirmeyi kapatarak, mobil kotadan ciddi oranda tasarruf sağlayabilirsiniz. Hem Android hem de iOS mobil işletim sisteminde WhatsApp uygulamasından kolay bir şekilde kota tasarrufu sağlayabilmek mümkün.

WhatsApp, varsayılan olarak güncel fotoğraf ve videoları en hızlı şekilde indirmek amacıyla hücresel veriyi (3G / 4G) otomatik olarak kullanır. Lakin bu durum mobilkotanın hızlı bir şekilde tükenmesiyle sonuçlanabiliyor. Bu noktada devreye giren Veri Kullanımı özelliği, varsayılan gelen bu sistemin değişmesini sağlıyor.

WhatsApp'ta mobil kotadan tasarruf sağlamak
Bu işlemler gerçekleştirildiğinde medya dosyaları yalnızca siz izin verdiğiniz takdirde mobil kotadan kullanılıyor. Yani doğrudan veri tasarrufu aktif hale gelmiş oluyor.
WhatsApp düşük veri kullanımı nasıl aktif edilir?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ardından, eğer WhatsApp içerisinde arama yapıyorsanız "Arama Ayarları" bölümünden "Düşük Veri Kullanımı" kısmını aktif edebilirsiniz. Böylece görüşme sırasındaki ses kalitesi düşürülüyor ve veri miktarı da otomatik olarak azalmış oluyor.
WhatsApp düşük veri kullanımı nasıl aktif edilir? Ardından, eğer WhatsApp içerisinde arama yapıyorsanız "Arama Ayarları" bölümünden "Düşük Veri Kullanımı" kısmını aktif edebilirsiniz. Böylece görüşme sırasındaki ses kalitesi düşürülüyor ve veri miktarı da otomatik olarak azalmış oluyor.
WhatsApp'ta otomatik indirme nasıl kapatılır?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    WhatsApp'ta mobil kotadan tasarruf sağlamak ve veri kullanımını azaltmak için öncelikle uygulama içerisinden Ayarlar / Veri ve Depolama Kullanımı yolunu izlemeniz gerekiyor. Bu aşamada karşınıza gelen seçenekler üzerinden tasarruf sağlamak amacıyla tüm ayarları tek tek gözden geçirebilirsiniz. Mobil kotadan maksimum veri tasarrufu için tüm medyaların Wi-Fi ile indirilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için tüm seçenekleri Wi-Fi olarak tanımlamanız gerekiyor.
WhatsApp'ta otomatik indirme nasıl kapatılır? WhatsApp'ta mobil kotadan tasarruf sağlamak ve veri kullanımını azaltmak için öncelikle uygulama içerisinden Ayarlar / Veri ve Depolama Kullanımı yolunu izlemeniz gerekiyor. Bu aşamada karşınıza gelen seçenekler üzerinden tasarruf sağlamak amacıyla tüm ayarları tek tek gözden geçirebilirsiniz. Mobil kotadan maksimum veri tasarrufu için tüm medyaların Wi-Fi ile indirilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için tüm seçenekleri Wi-Fi olarak tanımlamanız gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >