Yeni God of War oyunu 2017 yılı içerisinde çıkabilir

Eleştirmenler ve oyuncular tarafından çok beğenilen ve bir çok ödül alan God of War oyunu için ilginç bir gelişme yaşandı. Oyunda Kratos’a ses veren sanatçı, yeni oyunun çıkış tarihini 2017 yılı olarak belirtti.

Eleştirmenlerden ve oyunculardan oldukça olumlu tepkiler alan oyun, Academy of Interactive Arts & Sciences tarafından verilen "Yılın Oyunu" dahil pek çok ödül alan oyunun yenisi oyun severler tarafından merakla bekleniyor.

Yeni oyunun çıkış tarihi resmi olarak açıklanmasa da oyunda Kratos'a ses veren sanatçı, Twitter hesabı üzerinde yaptığı “ufak bir değişiklikle” çıkış tarihinin 2017 yılı içerisi olacağını belirtmiş oldu.

Yeni God of War oyununun duyurusu epik bir şekilde E3 2016 etkinliğinin Sony konferansı bölümünde yapılmıştı. O günden sonra oyun hakkında pek bilgi ve ayrıntı paylaşılmadı fakat bir çok duyum oyun forumlarına yansıdı. Yeni bilgiler, oyunun detayları ve çıkış tarihi hakkındaki söylentiler hakkında onlarca haber yapıldı. Bugün “çıkış tarihi” konusunda yeni bir söylenti ile karşı karşıyayız. Aslında buna söylenti demek de yanlış olur çünkü bu çıkış tarihi bizzat oyunun geliştirici ekibinde yer alan biri tarafından, yani Kratos'a ses veren sanatçı Christopher Judge tarafından yayınlandı.


Geliştirici ekibinde yer alan Christopher Judge sizin de yukarıdaki görselde görebileceğiniz gibi Twitter hesabından “bio” kısmında yaptığı değişiklikler ile yeni oyunun duyurusunu yapmış oldu diyebiliriz. Bio kısmı incelendiğinde sanatçının God of War'da ses sanatçılığı yaptığı görülüyor. Bunun yanı sıra Christopher Judge yeni oyunun çıkış tarihini de bir nevi yayınlamış gözüküyor. Bu tarih ise 2017 yılı olarak gözüküyor.

Normalde bu tip tarih vermeler, oyunun çıkış tarihini ifade eder fakat bu kadar önemli bir oyun hakkında, oyunda çalışan birinin önemli bir bilgiyi paylaşması, ne kadar doğru bilemiyoruz. Christopher Judge tahmin yürütmüş olabilir veya gerçekten de çıkış tarihini biliyor olabilir. Eğer bu tarih doğrusa 2017 yılının son çeyreğinde oyunun raflarda yerini alması muhtemel gözüküyor diyebiliriz. Bu yüzden E3 2017 etkinliği sırasında bir duyuru tarihi vermeleri olası gibi gözüküyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >