Yeni yolcu uçakları normalden beş kat daha hızlı olacak

Yeni nesil hipersonik yolcu uçakları, normal yolcu uçaklarından beş kat daha hızlı uçarak seyahat sürelerini önemli bir oranda kısaltacak.

Havacılık sektörü, teknolojinin gelişmesiyle önemli aşamalar kaydetmeye devam ediyor. Son olarak Kanada'da tasarlanan yeni yolcu uçaklarına ilişkin çeşitli bilgiler gelmeye başladı.
Normalden beş kat daha hızlı
Doğrudan NASA mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil uçaklar, şu anda halihazırdaki yolcu uçaklarından tam olarak beş kat daha yüksek hızda uçabilecek. Bu da doğrudan yolculuk sürelerinin kısalması anlamına geliyor. Havacılık alanındaki bu gelişmeler özellikle uluslararası yolcu taşımacılığı için büyük önem taşıyor.
Normalden beş kat daha hızlı Doğrudan NASA mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil uçaklar, şu anda halihazırdaki yolcu uçaklarından tam olarak beş kat daha yüksek hızda uçabilecek. Bu da doğrudan yolculuk sürelerinin kısalması anlamına geliyor. Havacılık alanındaki bu gelişmeler özellikle uluslararası yolcu taşımacılığı için büyük önem taşıyor.
Hız, 12 bin 206 kilometreye kadar çıkacak
5 Mach ya da daha yüksek hızlar için kullanılan hipersonik tabiri, bu uçaklar için de geçerli olacak. Şimdilik deneysel aşamada olan Paradoxal isimli uçaklar, atmosferin en uç noktasına yani 60 bin feet'e kadar çıkabilecek. Hızlar ise 12 bin 206 kilometreye kadar çıkacak. Yani bu sayede özellikle ülkeler arasındaki ulaşım süresi hayli kısalacak.
Hız, 12 bin 206 kilometreye kadar çıkacak 5 Mach ya da daha yüksek hızlar için kullanılan hipersonik tabiri, bu uçaklar için de geçerli olacak. Şimdilik deneysel aşamada olan Paradoxal isimli uçaklar, atmosferin en uç noktasına yani 60 bin feet'e kadar çıkabilecek. Hızlar ise 12 bin 206 kilometreye kadar çıkacak. Yani bu sayede özellikle ülkeler arasındaki ulaşım süresi hayli kısalacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >