Yok artık: 115 beygirlik otomobili 500 beygire çıkaran çılgın teknisyen

Nissan'da çalışan teknisyen Matthew Paris imkansızı başarmak için araç modifikasyonunun sınırlarını zorluyor.

Matthew, 115 beygir gücüne ve 1.6 litre silindir hacmine sahip olan Nissan Juke modelini 500 beygir gücüne çıkarmak için harekete geçti. Nissan GT-R motoruyla güçlendirilmiş bir Juke değil bu, normal yani standart bir Juke modelinden bahsediyoruz.

ÜÇ AŞAMADA 500 BEYGİR GÜCÜNE ERİŞECEK
Matthew Juke'u güçlendirmek için üç aşamadan geçirecek. İlk aşamada araca hassas bir turbo şarj ünitesi ekleyerek 260 beygir gücü kazandıracak. İkinci aşamada ise Matthew kendi garajında özel olarak ürettiği egzon manifoldunu kullanacak. Matthew bu aşamada araca yeni bir ara soğutucu ve harici bir atık toplama deposu da ekleyecek. Çılgın teknisyene göre araç bu iki aşamada toplam 350 beygir gücündeki ek gücü serbest bırakacak.

Bu aşamadan sonra Massachusetts'deki bir garaja gelen teknisyen Matthew, burada üçüncü aşamaya geçiyor ve Juke'a bir Garrett GTX serisi turbo ünitesi, CAT-less düz boru, geniş gövde kiti, geniş 295 kesitli lastikler, daha derin bir CVT kefesi, bir CVT soğutucu, dövülmüş motor iç parçaları ve nitro hızlandırıcı ekliyor. Son aşamada bir kaç parça daha ekleme planı olan Matthew böylece aracı 500 beygir gücüne ulaştıracak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >