YouTube videoları arka planda nasıl çalınır?

YouTube
YouTube

Akıllı telefonlarda YouTube'tan müzik dinlerken ikinci bir uygulama açıldığında ses otomatik olarak kesiliyor. Ancak bu sorunu basit bir şekilde çözüp YouTube'taki video ya da müzikleri arka planda oynatmak mümkün.

Dünya genelinde milyonlarca kişi her gün YouTube üzerinden müzik dinliyor. Ancak bu noktada özellikle akıllı telefon kullanıcılarının canını sıkan bazı durumlar var. Örneğin YouTube'tan müzik dinlerken akıllı telefonlarda farklı bir işlem gerçekleştirilemiyor. Esasında iOS 7 mobil işletim sistemine kadar Safari mobil tarayıcısı üzerinden YouTube videolarını arka planda oynatmak mümkündü. Ancak şimdi ikinci bir uygulama açıldığında YouTube otomatik olarak pasif hale geliyor ve şarkı duruyor. İşte tam olarak bu noktada ek uygulamalar devreye giriyor.

Music TUBE olarak isimlendirilen uygulama vasıtasıyla YouTube videolarını basit bir şekilde arka planda çalabilmek mümkün. Hem Android hem de iOS platformlarında yer alan Music TUBE, Google Play ya da App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Dolayısıyla uygulama marketlerinde küçük bir sorgulama yapıp uygulamaları indirip akıllı telefonlara kurmak yeterli.

Uygulamanın favori ekranı.
Uygulamanın favori ekranı.

Uygulamayı açtıktan sonra kolay bir şekilde arama yaparak YouTube'taki video ve müzikler bulunabiliyor. Üstelik bu kısımda sık kullanılanlara ekleme seçeneği de yer alıyor. Böylece dinlenen müzikler listeye alınıp, daha sonrasında arama yapmaya gerek kalmadan liste üzerinden görüntülenebiliyor.

Uygulamanın oynatıcı ekranı.
Uygulamanın oynatıcı ekranı.

Oynatıcı bölümü de gayet basit. Üstelik bu ekran üzerinden en temelkontroller gerçekleştirilebiliyor. Yani müzik ya da videolar arasında geçiş; içeriklerin tekrar tekrar çalınması ve videolardaki görüntü çözünürlüğüne kadar seçimler yapılabiliyor.

Ve işte en önemli kısım! Bu bölümde herhangi bir video ya da şarkı oynatıldığında ikinci bir uygulama açarak arka planda müzik ya da videodaki ses dinlemeye devam edilebiliyor. Böylece YouTube videolarını arka planda oynatmak mümkün hale geliyor. Yani birden fazla uygulama açılsa dahi arka plandaki YouTube uygulaması üzerinden şarkılar dinlenebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >