YouTube’dan terör yanlısı videolara karşı önlem

Youtube
Youtube

Terör örgütleri için oldukça önemli bir alan haline gelen ve eleman toplamalarının önünü açan sosyal medya bu konuya önlemler almaya başlıyor. Google’ın ardından YouTube da terörle ilgili video aramalarını, karşı mesaj videolarına yönlendirecek.

Youtube, bugün yaptığı açıklamayla birlikte radikal mesajlar veren, propaganda malzemesi olarak kullanılmaya açık ve terörü destekleyen videoların yerine terör karşıtı içerikleri ekrana getireceğini açıkladı. Son zamanlarda terör örgütleri tarafından sıklıkla tercih edilen sosyal mecralardan biri haline gelen YouTube aldığı bu önlemle birlikte terör örgütlerinin propaganda alanlarını daraltmaya çalışacak. Geliştirilen Yönlendirme (Redriect) metoduyla böyle içeriklere sahip videolara karşı otomatik bir tepkinin ortaya çıkması sağlanacak. Google’ın Jigsaw ekibince geliştirilen bu metotta şu an için tek dil seçeneği İngilizce.

Teröre dair herhangi bir içerik yapay zeka tarafından tespit edildiğinde hızlı bir tepki süresi içerisinde buna karşı bir hamle yapılarak tam tersi videolara yönlendirme sağlanacak. Terörü herhangi bir biçimde destekleyen ya da terör örgütünü olumlayan yayınlara yer verilmemesi ile uzun zamandır beklenen adımlardan biri atılmış olacak. Google, YouTube için yalnızca yapay zekadan destek almayıp alanında uzman kişilerden oluşan bir ekiple konunun üzerine gideceğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >