Nedret Ersanel anlattı: Putin nasıl yanıt verecek?

149 kişinin hayatını kaybettiği Crocus City Hall'daki terör saldırı sonrası saldırının planlanmasıyla ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu saldırı, Rusya'nın 2000'li yıllarda Beslan trajedisinden sonra tecrübe ettiği 2'nci en büyük saldırı konumunda bulunuyor. DEAŞ terör örgütüne bağlı, Afganistan ve İran'da faaliyet gösteren DEAŞ-Horasan Eyaleti (DEAŞ-K), saldırıyı resmi yayın organı Amaq Haber Ajansı üzerinden çeşitli görüntü ve videolar paylaşarak üstlendi.

Saldırı esnasında 100'den fazla insanı kurtaran 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov'a cesaret ödülü verildi.

Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Moskova'daki 'Crocus City Hall' adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında Ukrayna olduğunu öne sürdü. Ek olarak Kremlin Sözcüsü Peskov da ABD'lilerin olası saldırı ihtimalini Ruslara ilettiği konusunu teyit etmedi.

Ek olarak, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova da 'ABD DEAŞ ihtimalini öne sürerek Ukrayna'yı bu işten kurtarmaya çalışıyor.' dedi.

Saldırının amacı ne? Bölgeye etkisi ne olur? DEAŞ tekrar güç kazandı mı? Ülkelerin terörle mücadele stratejilerinde değişimler mi göreceğiz?

GZT Özel İçerik Editörü Sinan Bakioğlu'nun hazırlayıp moderatörlüğünü yaptığı içeriğimizde tüm sorular ve daha fazlası Gazeteci Nedret Ersanel tarafından yanıtlanıyor.