850 daireyi teminat gösteren müteahhit 100 milyonu alıp kaçtı

Gaziantep’te bir firma yetkilileri, 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu. Aralarında MİT emeklilerinin de olduğu aileleri ise korku sardı.

Gaziantep'te 850 ailenin yıllarca emek verip sahip olduğu evlerini tehlikeye sokan süreç 2012'de başladı. İnşaat firması 2012'de Gaziantep 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak iflas erteleme davası açtı. 2014'te talep kabul edilince, firma sahipleri daha önce sözleşmeyle sattığı 850 daireyi teminat göstererek değişik bankalardan 100 milyon lira kredi aldı. Ardından da ortadan kayboldu.

Hbaertürk'te yer alan habere göre; 2011'den itibaren evlerini teslim alan 850 aile ise bu süreçte tapularını alamadı. Şirket sahiplerine ulaşılamaynca hacizle karşı karşıya kalan 850 mağdur mahkemeye başvurdu. Davanın 4'üncü duruşması geçtiğimiz hafta yapıldı. Mağdur avukatı Coşkun Demir, dolandırılan daire sahipleri arasında kaymakam, hâkim, savcı, emniyet müdürü, MİT emeklilerinin yanı sıra bakıma muhtaç kişilerin hatta firmanın çalışanlarının bile olduğunu söyledi.

"Nasıl kredi verildi?"
Dava açmadan önce şirketin sahipleriyle görüştüklerini belirten Demir, şunları söyledi: “Ben, bu noktada bankaların da bu işin içinde olduğunu düşünüyorum. Bir banka ekspertiz raporu olmadan nasıl böyle bir işlem yapar? Ayrıca firma, tapusunu almaya giden bazı vatandaşlara, 'Bize 80 bin, 90 bin TL ödeme yapın, tapu verelim' demiş. Ödeyen kişiler de olmuş ama alamamışlar tapularını..."

"Bayat ekmek yedim"
Davacılardan 68 yaşındaki Güllü Doğan ise “Evi nasıl zorlukla aldım bir ben, bir de Allah biliyor. Senetlerimi ödeyebilmek için bayat ekmek yedim. Evimi elimden alırlarsa ölürüm çünkü gidecek bir yerim yok" diyerek isyan etti.

Firmayı dava eden mağdurlardan Mehmet Avcı ise “10 yıl senetle aldım daireyi. Sonra evlerin ipotekli olduğunu ve tapuları veremeyeceklerini söylediler. Neye uğradığımı şaşırdım. 30 bin Euro ödedim ben o daire için. Evlerimizi elimizden almaya kalkarlarsa çok büyük olaylar çıkar. Bu işin içinde bankalar da var. Değerinin çok üstünde, usulsüz krediler çekilmiş" ifadelerini kullandı.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >