Çalıştığı bankadan 2 milyon lira çalan veznedarın savunması: Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım

İzmir Bornova'da çalıştığı bankadan zimmetine 2 milyon lira geçirmekle suçlanan veznedar N.A'nın haczedilen 2 bin güvercini açık artırmayla satılacak. Bunun Türkiye'nin en büyük güvercin ihalesi olacağı belirtildi.

İzmir Bornova'da 8 yıldır veznedarlık yaptığı bankanın 2 milyon lirasını zimmetine geçirmekle suçlanan N.A., hakkında soruşturma başlatılınca kayıplara karışmıştı. Polisin peşine düştüğü N.A., 2 Aralık'ta teslim olmuş ve ifadesinde, "Güvercin hastasıyım. Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım. Bu güvercinler çok pahalı. Paraları, ATM hesabına kesip, sonrasında tanıtma işlemini yapmadım. Zimmetime geçirdiğim parayı bankaya ödemek istedim ama toparlayamadım" demişti.



Sevk edildiği mahkemece tutuklanan N.A.'nın zimmetine geçirdiği parayı geri alamayan banka, bazıları yurt dışından getirilen çeşitli türlerdeki 2 bin güvercini haczetti. Şimdi bu güvercinler Torbalı İcra Dairesi tarafından ihaleyle satılacak. 'Kuşçu Osman'ın çiftliğinde 3 ayrı kümeste tutulan ve ihaleye çıkarılacakları günü bekleyen kuşların değerinin 1 milyon lira civarında olduğu ifade edildi.



3 ayrı kümeste bekletilen ve büyük bölümü yurt dışından getirilmiş olan güvercinlerin icradan satışı için düzenlenecek ihale için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güvercin tutkununun Torbalı'ya gelmesi bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >