Türklerin kepçe izleme merakından hareketle kurulan internet sitesi, 6 ayda 500 bin tık aldı

Turizm öğrencisi Muhammet Çakmak, Türk insanının iş makinesi izleme merakından hareketle, “kepceizle.com” isimli bir site açtı. Siteyi, 6 ayda 500 bin kişi tıkladı.

Türk insanının makinesi izleme merakına ilginç bir çözüm bulundu. İstanbul'da yaşayan Karabük Üniversitesi turizm öğrencisi Muhammet Alican Çakmak Türk milletinin iş makinesi izleme merakından yola çıkararak kepceizle.com adlı bir internet sitesi hazırladı. Kavurucu sıcaklarda kepçe, dozer ve izleme 'çilesi'ni sona erdiren siteyi, 6 ayda yarım milyon kişi ziyaret ederek kepçe, dozer, yıkım ve iş makinesi videolarını izledi. Siteye gelen yoğun ilginin ardından elde kamera ve tripod şantiye şantiye gezen Çakmak, bir tür sanal müteahhitliğe başladı.



- İş makinesi izlemenin artık milli bir spor haline geldi


"Bir sabah markete gitmek için evden çıktığımda mahallede çalışan iş makinesinin başında insanlar gördüm. Çalışan kepçeyi izleyip ülke gündemini tartışıyorlardı. Aklıma böyle bir site yapmak geldi. Arkadaşlarıma gösterdim, siteye bayıldılar.

- Sosyal medyanın da etkisiyle kısa sürede yüz binlerce kişiye ulaştık

Sitemde sarı kepçe, yıkım izle, dozer izle, kamyon izle, traktör izle ve çocuklar için model oyuncak kategorileri var. Herkes ilgi alanına göre izlemek istediği iş makinesini buluyor. En çok bina yıkım ve dozer videoları izleniyor. Sitede alanına girmek serbest.

- Siteye dünyanın birçok yerinden insanlar giriyor. İzleyicilerin yüzde 15'i Amerikalı

İnsanlar siteye girdikten sonra güzel yorumlar bırakıyor. İş makinelerini izlerken çekilmiş fotoğraflarını atıyorlar. Bu videoları izleyenler arasında zengin de var fakir de, öğrenciler de var çalışanlar da.
Amacım bu projeyi daha da ilerletmek. İş makinesi ve inşaat sektörüne yön veren firmalarla sponsorluk anlaşması ve daha güzel işler yapmak istiyorum. Çamaşır makinesi izleme sitem de var. Türklere özgü internet siteleri yapmaya devam edeceğim."

Kaynak: sabah
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >