12 yaşında çırak olarak başladığı sektörün patronu oldu!

Tayfun Burus.
Tayfun Burus.

12 yaşında Catering işine başlayarak dizilere yemek götüren Tayfun Burus, kendi işinin patronu oldu. 'Her zaman dizi setlerini merak ederdim' diyen Burus, ''Kurtlar Vadisi gibi projelerde çalıştım. En son 2019 Survivor'ı çektim. Daha sonra kendi işimi kurdum film ve klip yönetmenliğine devam ediyorum’' dedi.

'O yaşlarda çok meraklıydım'

Küçük yaşlarda başladığı Catering işini büyüterek patron olan Tayfun Burus, mesleğine nasıl başladığını anlattı. Küçükken çok meraklıydım diyen Buruş, ''Sektöre 12 13 yaşlarında başladım. İlk Catering işi yaparak dizilere yemek dağıttım.

12,13 yaşındaydım ve setinde neler olup bittiğini merak ediyordum. Oyuncu görmek ve fotoğraf çekmek istiyordum. İşe girmemin amacı dizilere yemek dağıtmak değildi. Daha çok çevre edinip insanlarla tanışım insanlara kendimi sevdirmek istiyordum. Bunu da başardım'' dedi.

Tayfun Burus, 12 yaşında başladığı sektörde patron olarak kendi işini kurdu.
Tayfun Burus, 12 yaşında başladığı sektörde patron olarak kendi işini kurdu.

'En son Survivor'ı çektim'

İşe başladığı dönemde ailesi ile de sıkıntılar yaşadığını söyleyen Tayfun Burus, ''İşimi çok seviyorum. İşimi sevdiğim içinde yükselmem çok zor olmadı. Kendime bir hedef koydum. Tabi ben sete giderken ailem baya karşı çıkıyordu. Bu yüzden ailemle çok sorunlar yaşadım.

Ben de liseyi bıraktım ve işe devam ettim. İyi projelerde çalıştım. Bunlardan birisi de Kurtlar Vadisi oldu. En son 2019 Survivor'ı çektim. Daha sonra kendi işimi kurdum film, klip yönetmenliğine devam ediyorum'' diye konuştu.

'Doğu ve Güneydoğu benim için başka'

Türkiye'yi 4 defa gezdiğini belirten Burus, ''Türkiye’yi 4 defa gezdim 81 il ve ilçeleriyle beraber. Doğu ve Güneydoğu bölgeleri benim için çok daha başka.

Çünkü insanlarda saygı, sevgi ve misafirperverlik var. Burada insanlar misafirlere nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor. Buraların kültürünü çok beğeniyorum. Bu yüzden Şanlıurfa’yı çok beğendim. Göbeklitepe'yi gezme fırsatım oldu. Bu beni çok mutlu etti'' ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >