15 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler.
6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler.

15 Aralık 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Aralık 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Çavuşoğlu: Libya'dan asker talebi gelirse değerlendiririz

                                    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’ya asker gönderilmesi ile ilgili, "Şu anda ilişkilerimizi Sehvat Anlaşması’nın da yetkilendirdiği tek yönetim olan Saraç yönetimi ile yürütüyoruz. Onlardan böyle bir talep gelirse değerlendirebileceğimizi söylemiştik” dedi.
Çavuşoğlu: Libya'dan asker talebi gelirse değerlendiririz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’ya asker gönderilmesi ile ilgili, "Şu anda ilişkilerimizi Sehvat Anlaşması’nın da yetkilendirdiği tek yönetim olan Saraç yönetimi ile yürütüyoruz. Onlardan böyle bir talep gelirse değerlendirebileceğimizi söylemiştik” dedi.
Dolmabahçe'de Libya ile kritik görüşme

                                    Türkiye, Libya arasında imzalanan"Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" ile Türkiye, Akdeniz'in batısındaki meşru sınırlarını çizmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj'ı kabul etti.
Dolmabahçe'de Libya ile kritik görüşme Türkiye, Libya arasında imzalanan"Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" ile Türkiye, Akdeniz'in batısındaki meşru sınırlarını çizmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj'ı kabul etti.
Plastiklerin numarasına bakmadan almayın: Kanser yapıyor

                                    Prof. Dr. Elif Demirkan, vatandaşları evinde ve birçok yerde sıklıkla kullandığı plastikleri alırken numaralarına bakmaları konusunda uyardı. Özellikle 3-6 ve 7 numaralı plastik ürünlere dikkat edilip kaçınılması gerekiyor. 7 ve üzeri numaraları gördüğünüzde ise kesinlikle uzak durmalısınız. Bu numaralara sahip plastikler kalp, diyabet ve kanser riskini artırıyor. En güvenli plastik ürünlerin 1, 2, 4 ve 5 numaralı plastikler olduğu ifade edildi. Plastiklerin numarasını öğrenmek için ambalajların alt tarafına bakmanız yeterli olacaktır.
Plastiklerin numarasına bakmadan almayın: Kanser yapıyor Prof. Dr. Elif Demirkan, vatandaşları evinde ve birçok yerde sıklıkla kullandığı plastikleri alırken numaralarına bakmaları konusunda uyardı. Özellikle 3-6 ve 7 numaralı plastik ürünlere dikkat edilip kaçınılması gerekiyor. 7 ve üzeri numaraları gördüğünüzde ise kesinlikle uzak durmalısınız. Bu numaralara sahip plastikler kalp, diyabet ve kanser riskini artırıyor. En güvenli plastik ürünlerin 1, 2, 4 ve 5 numaralı plastikler olduğu ifade edildi. Plastiklerin numarasını öğrenmek için ambalajların alt tarafına bakmanız yeterli olacaktır.
Ücretli poşet uygulamasının Türkiye'ye katkısı ne oldu?

                                    Plastik poşetlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ücretli hale getirilmesi ile 1 Ocak'tan itibaren 11 aylık dönemde 150 bin ton plastik tasarrufu sağlandı. Aylık yaklaşık 35 olan kişi başı poşet kullanım adedi 10'a kadar geriledi.
Ücretli poşet uygulamasının Türkiye'ye katkısı ne oldu? Plastik poşetlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ücretli hale getirilmesi ile 1 Ocak'tan itibaren 11 aylık dönemde 150 bin ton plastik tasarrufu sağlandı. Aylık yaklaşık 35 olan kişi başı poşet kullanım adedi 10'a kadar geriledi.
Filipinler'de 6,8 büyüklüğünde deprem oldu

                                    Filipinler'in Mindanao Adası'nda 6,8 şiddetinde deprem oldu. Depremin merkez üssü Davao del Sur bölgesine bağlı Magsaysay kasabasının 5 kilometre güneydoğusu olarak açıklandı. Meydana gelen deprem yerin 28,2 kilometre altında kaydedildiği ifade edildi.
Filipinler'de 6,8 büyüklüğünde deprem oldu Filipinler'in Mindanao Adası'nda 6,8 şiddetinde deprem oldu. Depremin merkez üssü Davao del Sur bölgesine bağlı Magsaysay kasabasının 5 kilometre güneydoğusu olarak açıklandı. Meydana gelen deprem yerin 28,2 kilometre altında kaydedildiği ifade edildi.
Türkiye'den 'acil kod' ile talep edilmişti: İHA ve SİHA'lar KKTC'de
Doğu Akdeniz'de görev yapan sondaj ve savaş gemilerine eşlik etmesi için Türkiye'den 'acil kod' ile istenmişti. Türkiye'ye ait İHA ile SİHA, 3 TIR’a yüklenerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Geçitkale Havaalanı'na geldi. Yarından itibaren havalanacaklar.
Türkiye'den 'acil kod' ile talep edilmişti: İHA ve SİHA'lar KKTC'de Doğu Akdeniz'de görev yapan sondaj ve savaş gemilerine eşlik etmesi için Türkiye'den 'acil kod' ile istenmişti. Türkiye'ye ait İHA ile SİHA, 3 TIR’a yüklenerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Geçitkale Havaalanı'na geldi. Yarından itibaren havalanacaklar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >