15 Temmuz şehitlerinin destansı kahramanlıkları Okçular Tepesi'nde buluştu

Erdem Yayınları ve Okçular Vakfı, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin kahramanlarını “Okçular Tepesi” adlı kitapla anıyor.

15 Temmuz gecesi vatan uğruna mevziyi terk etmeyen kahramanların kutlu direnişi 64 hikayeyle okurla buluşuyor. Editörlüğünü Gülcan Tezcan, Halil İbrahim İzgi ve Turgay Bakırtaş'ın yaptığı eser, 100'e yakın videonun öyküleştirilmesiyle hazırlandı. Mustafa Cambaz, Halil Kantarcı ve Türkmen Tekin gibi pek çok ismin direniş öyküsünün yer aldığı kitapta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yakın dostu Erol Olçok'u anlattığı “Şehit Erol Olçok'a” başlıklı yazısı da yer alıyor.

Şehadete Koşanların Öyküsü

Yıldız Ramazanoğlu, Suavi Kemal, Bülent Onat, Feyza Betül Aydın gibi isimlerin de katkı sağladığı kitapta Yeni Şafak Pazar ekibinden Aylin İzmir, şehit Vedat Bağceğci'yi kaleme alan “O benim Vedat'ımdı” yazısıyla, Ayşe Özleyen biri şehit biri gazi olan Gökhan ve Volkan Esen kardeşleri anlattığı “Vatan İçin Bir Kardeş Şehit Diğeri” hikayesiyle, Fatma Çelik 15 Temmuz gecesi Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Adem Küçük tarafından okunan ilk selayı konu edinen “Selaların Direnişi” ile, Sernur Yassıkaya ise şehit Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok'u anlattığı “Yaşadığı Gibi Şehadete Koştu” adlı yazılarıyla "Okçular Tepesi"nde yer alan isimler arasında.

İranlı sanatçı Reza Hemmatirad de çizimleriyle kitaba destek verdi. Hemmatirad çizimlerin yanı sıra “Benim İki Vatanım Var, Kimseye Yedirmem!” yazısında da o gece hissettiklerini anlattı.

Gençlerimize de anlatacağız

Erdem Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Melike Günyüz “Kitabı bir okuyucu olarak elime alıp okumaya başlayınca gözyaşlarıma hakim olamadım. Vatanseverlerimizin hikayelerini iliklerimize işleyecek bir uslüpla anlatabilmişiz" dedi.

Günyüz, 15 Temmuz'da yaşananları çocuk ve gençlere de anlatmak için kolları sıvadıklarını belirterek, "15 Temmuz ile ilgili 4 yeni çalışmamız da yolda. Çocuk ve gençlere yönelik yeni eserler de hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >