18 Haziran 2019: 6 Başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'18 Haziran Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 18 Haziran 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Meghan Markle bebeğinin fotoğrafını ilk kez paylaştı.

                                    İngiliz Kraliyet ailesinin küçük oğlu Prens Harry geçtiğimiz Mayıs ayında oyuncu Meghan Markle ile dünyaevine girdi. Evlendikleri günden beri gündemden düşmeyen çift Kraliyet ailesinin en çok konuşulan ikilisi oldu. Geçtiğimiz ay anne olmanın heyecanını yaşayan, Archie ismini verdiği bebeğinin fotoğrafını da ilk kez paylaşan Meghan eşi Harry'nin babalar gününü kutladı. Düşes fotoğrafı sosyal medyadan paylaşıp, ''Babalar Günü kutlu olsun. Sussex Dükünün ilk Babalar Günü için özel bir kutlama'' dedi.
Meghan Markle bebeğinin fotoğrafını ilk kez paylaştı. İngiliz Kraliyet ailesinin küçük oğlu Prens Harry geçtiğimiz Mayıs ayında oyuncu Meghan Markle ile dünyaevine girdi. Evlendikleri günden beri gündemden düşmeyen çift Kraliyet ailesinin en çok konuşulan ikilisi oldu. Geçtiğimiz ay anne olmanın heyecanını yaşayan, Archie ismini verdiği bebeğinin fotoğrafını da ilk kez paylaşan Meghan eşi Harry'nin babalar gününü kutladı. Düşes fotoğrafı sosyal medyadan paylaşıp, ''Babalar Günü kutlu olsun. Sussex Dükünün ilk Babalar Günü için özel bir kutlama'' dedi.
Troya Müzesi, Avrupa Müze Ödülü'nün 2020 yılı adayı olarak gösterildi.

                                    Çanakkale'nin 5000 yıllık tarihi geçmişini referans alan Troya Müzesi, Avrupa Müze Forumu'nun düzenlediği ve 'Müzelerin Oscarı' olarak bilenen Avrupa Müze Ödülü'nün 2020 yılı adayı olarak gösterildi.
Troya Antik Kenti'nin girişine inşa edilen, paha biçilemez tarihi eserleri içerisinde barındıran müze, 2018 yılında ziyarete açıldı.
Müzenin açıldığı ilk günden beri Türkiye'ye kültürel anlamda bir değer kattığı ziyaretçilerin yoğun ilgisinden ve sanat camiasında otorite olarak kabul edilen kurum ve kuruluşların müzeden övgü dolu sözlerle bahsetmesinden anlayabilmek mümkün.
Müzesinin içerisindeyse, Homeros’un İlyada Destanı ile tarihe geçmiş Troas Bölgesi’nde iz bırakan Troya ve kültürlerinin yaşamı ve arkeolojik tarihi, kazılardan çıkan eserler aracılığıyla anlatılıyor.
Troya Müzesi, Avrupa Müze Ödülü'nün 2020 yılı adayı olarak gösterildi. Çanakkale'nin 5000 yıllık tarihi geçmişini referans alan Troya Müzesi, Avrupa Müze Forumu'nun düzenlediği ve 'Müzelerin Oscarı' olarak bilenen Avrupa Müze Ödülü'nün 2020 yılı adayı olarak gösterildi. Troya Antik Kenti'nin girişine inşa edilen, paha biçilemez tarihi eserleri içerisinde barındıran müze, 2018 yılında ziyarete açıldı. Müzenin açıldığı ilk günden beri Türkiye'ye kültürel anlamda bir değer kattığı ziyaretçilerin yoğun ilgisinden ve sanat camiasında otorite olarak kabul edilen kurum ve kuruluşların müzeden övgü dolu sözlerle bahsetmesinden anlayabilmek mümkün. Müzesinin içerisindeyse, Homeros’un İlyada Destanı ile tarihe geçmiş Troas Bölgesi’nde iz bırakan Troya ve kültürlerinin yaşamı ve arkeolojik tarihi, kazılardan çıkan eserler aracılığıyla anlatılıyor.
Amazon, 'yapay zeka' kullanarak düşük verimli çalışanları işten çıkardı

                                    Yapay zekayı çalışma süreçlerinin tamamına adapte eden Amazon, işten çıkarma süreçlerinde de yapay zeka kullanmaya başladı.
Otonom bir sistemle gerçekleştirilen işten çıkarma hamleleri, şirketin verim önceleyen tavrının bir yansıması olarak değerlendirildi.
Etik açıdan çok sayıda eleştiriyi de beraberinde getiren bu durum, Amazon'un özellikle sosyal medya eksenli 'ağır değerlendirmeler' doğurdu.
Amazon, 'yapay zeka' kullanarak düşük verimli çalışanları işten çıkardı Yapay zekayı çalışma süreçlerinin tamamına adapte eden Amazon, işten çıkarma süreçlerinde de yapay zeka kullanmaya başladı. Otonom bir sistemle gerçekleştirilen işten çıkarma hamleleri, şirketin verim önceleyen tavrının bir yansıması olarak değerlendirildi. Etik açıdan çok sayıda eleştiriyi de beraberinde getiren bu durum, Amazon'un özellikle sosyal medya eksenli 'ağır değerlendirmeler' doğurdu.
Adobe'nin yeni yapay zekâsı manipüle edilen fotoğrafları algılayabiliyor

                                    Son birkaç aydır internette 'deepfake yapay zekâsıyla' oluşturulan çok fazla sahte fotoğraf ve videoyla karşılaşıyoruz. Devletler ve büyük şirketler; yapay zekânın yanlış bilgilendirme, sahtekarlık ve seçimleri değiştirme riskini göz önünde bulundurarak bir panzehir oluşturma niyetinde. Adobe'nin geliştirdiği yeni yapay zekâ ise manipüle edilen fotoğrafları ayrıştırarak eski ve orijinal hallerine çeviriyor.
Adobe'nin yeni yapay zekâsı manipüle edilen fotoğrafları algılayabiliyor Son birkaç aydır internette 'deepfake yapay zekâsıyla' oluşturulan çok fazla sahte fotoğraf ve videoyla karşılaşıyoruz. Devletler ve büyük şirketler; yapay zekânın yanlış bilgilendirme, sahtekarlık ve seçimleri değiştirme riskini göz önünde bulundurarak bir panzehir oluşturma niyetinde. Adobe'nin geliştirdiği yeni yapay zekâ ise manipüle edilen fotoğrafları ayrıştırarak eski ve orijinal hallerine çeviriyor.
Huawei, akıllı telefon satışlarında %40'lık düşüş öngörüyor.

                                    Huawei, ABD'nin kara listesine girdikten sonra 2019'da akıllı telefon satışlarında global pazarda %40'lık bir düşüş öngörüyor.Şirket CEO'su Ren Zhengfei, Bloomberg tarafından kaleme alınan haberden sonra bugün düzenlenen bir etkinlikte bilgileri doğruladı.
Huawei, akıllı telefon satışlarında %40'lık düşüş öngörüyor. Huawei, ABD'nin kara listesine girdikten sonra 2019'da akıllı telefon satışlarında global pazarda %40'lık bir düşüş öngörüyor.Şirket CEO'su Ren Zhengfei, Bloomberg tarafından kaleme alınan haberden sonra bugün düzenlenen bir etkinlikte bilgileri doğruladı.
Mahkemede şehit düşen Mursi'nin cenazesi yerel saatle 05.00'te Kahire'de defnedildi.

                                    Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayata veda etti.
Söz konusu duruşmada ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı "casuslukla" suçlanacaktı.  Mursi'nin cenazesinin defnine, ailesi ile avukatından başka kimsenin katılmasına izin verilmedi.
Mahkemede şehit düşen Mursi'nin cenazesi yerel saatle 05.00'te Kahire'de defnedildi. Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayata veda etti. Söz konusu duruşmada ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı "casuslukla" suçlanacaktı. Mursi'nin cenazesinin defnine, ailesi ile avukatından başka kimsenin katılmasına izin verilmedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >