2 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

2 Eylül 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 2 Eylül 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Adli Yıl Açılışı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle gerçekleşti

2019-2020 Adli Yıl Açılışı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği hiçbir siyasi partinin muhalifi veya destekçisi değildir" dedi.

Bahamalar'a yaklaşan Dorian kasırgasının şiddeti 5. seviyeye ulaştı

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Bahamalar'a yaklaşan Dorian kasırgasının şiddetini artırarak 5. seviyeye ulaştığını açıkladı. Güneydoğu sahillerine yaklaşan Kategori 5 seviyesindeki Dorian kasırgasının hızı saatte 280 kilometreye yaklaşırken Bahamalar üzerinde etkisini gösterdi. Dorian, Bahamalar'ı vuran bugüne kadarki en şiddetli kasırga olarak kayıtlara geçti.

Facebook, dünya nüfusunu haritalandırmak için makine öğrenimini kullanıyor

Facebook, dünyadaki nüfus yoğunluğunu belirleyip haritalandırmak için milyarlarca farklı görüntüyü makine öğrenimi sayesinde işliyor. Afrika ve gelişmekte olan ülkeler için büyük önem taşıyan 'haritalandırma', Facebook'un yapay zekâ projesi kapsamında web sitesinde sergileniyor.

Doğuştan görme engelli Ramazan Şimşeker YKS'de ilk 3 bine girdi

Şırnak'ta yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Ramazan Şimşeker, öğretmenlerin okuduğu ders kitaplarını dinleyerek sınava hazırlandı.Şimşeker bu sayede YKS sözel puan türünde Türkiye 3 bin 352'ncisi oldu.

Netflix, 'Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?' filmini satın aldı

Dijital yayın platformu Netflix, 'Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?' filmini satın aldı. Vizyondayken 1 milyon kişi tarafından izlenen filmin tüm haklarını satın alan platform bu sabah itibariyle yayınlamaya başladı.

Sümela Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor

Trabzon'un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’ndeki Sümela Manastırı yapılan restorasyon nedeniyle 4 yılı aşkın süredir ziyarete kapalı. Kültür ve Turizim Bakanlığı'nın, Sümela Manastırı'ndaki çalışmaların bitmesinin ardından Unesco Dünya Mirası Daimi Listesi’ne kaydettirilmesi için girişimlere başlayacağı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >