2017 yılı Mutlu Dünya Gününü kutluyor

​2017 yılı Mutlu Dünya Gününü kutluyor
​2017 yılı Mutlu Dünya Gününü kutluyor

Bugün; bizden önce nesiller boyu devam eden zengin, geniş Dünya'yı onurlandırılma günü.

Bugün 2017 yılının Mutlu Dünya Günü. Tahmini olarak 4.543 milyar yaşında olan ve aynı zamanda güneş sisteminin en büyüğü olan gezegenimiz bugün: Kirlenmiş ve iklim değişikliğinden olumsuz etkilenmiş bir tilki hikayesi ile gününü kutluyor.

Google'ın bugün için özel olarak hazırladığı doodle'de; kahramanımız Tilki, çevreyi korumak ve beslemek arayışına katılmak için bir arayış içerisine giriyor.

Buzullardan, doğal yaşam kaynaklarına kadar dünyayı etkileyen tüm doğal yaşam kaynak ve kavramları bu arayışın içerisinde kendisine yer buluyor.

Dünyayı daha yaşanılır kılmak amacıyla hazırlanan bu doodle'de verilmek istenen ortak mesaj: Çevre kirliğine etki eden faktörleri olabildiğince daha az toplum yaşamında aktive etmek ve elektronik eşyaların harcadığı enerji ihtiyacını en aza indirgeyip eşit ve olabilir bilir yaşam&tasarruf alanı sağlamak.

Google bu doodle'ın ötesinde ayrıca: Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'yla birlikte yaban hayatı koruma, Okyanus Ajansı ile mercan resifinin korunması gibi kritik koruma çabalarını desteklemeyi de amaçlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >