2018 yılı boyunca Google'da en çok aranan ünlü isimler belli oldu

2018 yılı boyunca Google'da en çok aranan kelimeler belli oldu.
2018 yılı boyunca Google'da en çok aranan kelimeler belli oldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en çok tercih edilen arama motoru Google, 2018 yılı boyunca en çok aranan ve trend olan kelimelerin ve ünlülerin listesini yayınladı. Bu haberimizde Google Türkiye'de en çok aratılan 7 ünlü isme yer vereceğiz.

Sene sonu yaklaşırken neredeyse tüm dijital medya şirketleri 2018 yılına ait en çok aranma ve izlenme verilerinitek tek yayınlamaya başladı. Spotifyve YouTube'unardından Google'da en çok arananlar listesini yayınladı.

İşte 2018 yılı boyunca GoogleTürkiye sunucularında en çok aratılan 7 isim...

2018 arama trendlerinin yer aldığı infografik.
2018 arama trendlerinin yer aldığı infografik.
  • 2018'de en çok aratılan 'Ziron tarifi'ni de incelemek için haberimize göz atabilirsiniz

7. Muhterem Nur

                                    
                                    2018 yılına damgasını vuran, Müslüm Gürses'in hayatını konu alan ve gişede büyük bir başarı elde eden 'Müslüm' filmi, dolaylı yoldan Gürses'in eşi Muhterem Nur'un da gündem olmasına vesile oldu. Müslüm filminin galasında göz yaşlarını tutamayan Muhterem Nur, daha sonrasında da filmin yayın haklarından pay almadığı haberleriyle en çok aranan isimler listesinde 7. sırada yerini aldı.
7. Muhterem Nur 2018 yılına damgasını vuran, Müslüm Gürses'in hayatını konu alan ve gişede büyük bir başarı elde eden 'Müslüm' filmi, dolaylı yoldan Gürses'in eşi Muhterem Nur'un da gündem olmasına vesile oldu. Müslüm filminin galasında göz yaşlarını tutamayan Muhterem Nur, daha sonrasında da filmin yayın haklarından pay almadığı haberleriyle en çok aranan isimler listesinde 7. sırada yerini aldı.
6. Timuçin Esen

                                    
                                    Müslüm filminin gişe başarısı, başrol oyuncusu Timuçin Esen'i de çok konuşulan isimler arasına sokmayı başardı. Esen, Google trendlerde en çok aratılan 6. isim oldu.
6. Timuçin Esen Müslüm filminin gişe başarısı, başrol oyuncusu Timuçin Esen'i de çok konuşulan isimler arasına sokmayı başardı. Esen, Google trendlerde en çok aratılan 6. isim oldu.
5. Cenk Tosun

                                    
                                    Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Cenk Tosun'un, 2018 yılı Ocak ayında İngiltere'nin en başarılı kulüplerinden olan Everton'a yaptığı transfer çok konuşuldu. 25 milyon euro gibi Türkiye futbolcu piyasasına göre astronomik bir ücrete Everton'a imza atan Cenk Tosun, Google'da en çok aranan isimler arasında.
5. Cenk Tosun Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Cenk Tosun'un, 2018 yılı Ocak ayında İngiltere'nin en başarılı kulüplerinden olan Everton'a yaptığı transfer çok konuşuldu. 25 milyon euro gibi Türkiye futbolcu piyasasına göre astronomik bir ücrete Everton'a imza atan Cenk Tosun, Google'da en çok aranan isimler arasında.
4. Münir Özkul

                                    
                                    5 Ocak 2018 tarihinde Türk sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul 93 yaşında hayatını kaybetti. Özkul'un bu üzücü haberini duyan herkes internet üzerinden oyuncu hakkında detaylı bilgi aramak için birbiriyle yarıştı.
4. Münir Özkul 5 Ocak 2018 tarihinde Türk sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul 93 yaşında hayatını kaybetti. Özkul'un bu üzücü haberini duyan herkes internet üzerinden oyuncu hakkında detaylı bilgi aramak için birbiriyle yarıştı.
3. Ali Koç

                                    
                                    Son dönemlerin en akılda kalacak olaylarından birisi olan Fenerbahçe başkanlık seçimleri 2018 Haziran ayında gerçekleşti. 20 yıl boyunca aralıksız Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapan Aziz Yıldırım, ezici bir üstünlükte kaybettiği seçimle yerini Ali Koç'a devretti. Koç ailesinin en küçük oğullarından olan Ali Koç'un başkanlığa gelmesi, Fenerbahçe ve Türk spor camiasında çok konuşuldu.
3. Ali Koç Son dönemlerin en akılda kalacak olaylarından birisi olan Fenerbahçe başkanlık seçimleri 2018 Haziran ayında gerçekleşti. 20 yıl boyunca aralıksız Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapan Aziz Yıldırım, ezici bir üstünlükte kaybettiği seçimle yerini Ali Koç'a devretti. Koç ailesinin en küçük oğullarından olan Ali Koç'un başkanlığa gelmesi, Fenerbahçe ve Türk spor camiasında çok konuşuldu.
2. Arda Öziri

                                    
                                    27 Mayıs sabahı geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Arda Öziri, son olarak Türkiye'nin en çok izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul'da rol almıştı. Ünlü oyuncunun ölümü tüm Türkiye'yi şoka uğrattı. Dolaylı olarak da Google'da en çok aranan isimler arasına girdi.
2. Arda Öziri 27 Mayıs sabahı geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Arda Öziri, son olarak Türkiye'nin en çok izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul'da rol almıştı. Ünlü oyuncunun ölümü tüm Türkiye'yi şoka uğrattı. Dolaylı olarak da Google'da en çok aranan isimler arasına girdi.
1. Mina Başaran

                                    
                                    Maalesef bu yılda en çok aranan isimler listesinde yine bir ölüm haberi bulunuyor. Geçirdiği uçak kazası sonrası 7 yakın arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden Başaran ailesinin kızlarından Mine Başaran, tüm yıl boyunca en çok konuşulan isim oldu.
1. Mina Başaran Maalesef bu yılda en çok aranan isimler listesinde yine bir ölüm haberi bulunuyor. Geçirdiği uçak kazası sonrası 7 yakın arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden Başaran ailesinin kızlarından Mine Başaran, tüm yıl boyunca en çok konuşulan isim oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >