21 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

21 Ekim 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 21 Ekim 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

ABD askerleri Suriye'den çekiliyor

                                    Amerikan askerleri, Sahela Sınır Kapısı'ndan Irak'ın Dohuk kentine geçiş yapıyor.
ABD askerleri Suriye'den çekiliyor Amerikan askerleri, Sahela Sınır Kapısı'ndan Irak'ın Dohuk kentine geçiş yapıyor.
Lübnan halkı günlerdir meydanlarda

                                    Lübnan’da WhatsApp aramalarına vergi getirme girişimine tepki olarak 4 gün önce başlayan protestolar sürüyor. Sokağa çıkan protestocular ülkede ekonomik kriz olduğu protestoların asıl sebebinin ekonomik kriz olduğunu ifade ediyor.
Lübnan hükümeti protestoların ardından internet aramalarını ve vergilendirme planlarını durdurdu. Ülkede Lübnan Güçleri Partisi’nin hükümetteki dört bakanı istifa etti. Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Başbakan Said Hariri ise sorunların en kısa sürede çözüleceği vaadinde bulundu.
Lübnan halkı günlerdir meydanlarda Lübnan’da WhatsApp aramalarına vergi getirme girişimine tepki olarak 4 gün önce başlayan protestolar sürüyor. Sokağa çıkan protestocular ülkede ekonomik kriz olduğu protestoların asıl sebebinin ekonomik kriz olduğunu ifade ediyor. Lübnan hükümeti protestoların ardından internet aramalarını ve vergilendirme planlarını durdurdu. Ülkede Lübnan Güçleri Partisi’nin hükümetteki dört bakanı istifa etti. Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Başbakan Said Hariri ise sorunların en kısa sürede çözüleceği vaadinde bulundu.
Emine Bulut'un katiline verilen ceza belli oldu

                                    Kadın cinayetinin belki de en çarpıcı, en göz önünde örneği olan Emine Bulut cinayetinde karar verildi. Simge bir isim haline gelen Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren eski eş Fedai Varan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Emine Bulut'un katiline verilen ceza belli oldu Kadın cinayetinin belki de en çarpıcı, en göz önünde örneği olan Emine Bulut cinayetinde karar verildi. Simge bir isim haline gelen Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren eski eş Fedai Varan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Mardin'de çatışma: 1 askerimiz şehit oldu

                                    Mardin'in Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 1 askerimiz şehit oldu. Çatışmada 3 terörist ise etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan askerimiz ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.
Mardin'de çatışma: 1 askerimiz şehit oldu Mardin'in Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 1 askerimiz şehit oldu. Çatışmada 3 terörist ise etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan askerimiz ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.
Kamu bankalarından istihdama destek için yeni kredi paketi

                                    Kamu bankaları reel sektöre yeni bir kredi destek paketi hazırlıyor. Kredi paketi tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsıyor. 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajlı kredi sağlanacak
Kamu bankalarından istihdama destek için yeni kredi paketi Kamu bankaları reel sektöre yeni bir kredi destek paketi hazırlıyor. Kredi paketi tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsıyor. 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajlı kredi sağlanacak
Üç HDP'li belediye başkanı gözaltına alındı
Diyarbakır'da üç HDP'li belediye başkanı hakkında 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır'da HDP'li görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kayapınar ve Bismil Belediye başkanları gözaltına alındı.
Üç HDP'li belediye başkanı gözaltına alındı Diyarbakır'da üç HDP'li belediye başkanı hakkında 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır'da HDP'li görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kayapınar ve Bismil Belediye başkanları gözaltına alındı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >