23 Nisan'da çocuklar GZT'yi devraldı

23 Nisan çocukları GZT.com'u ziyaret etti.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Biz de GZT.com ekibi olarak, 23 Nisan Bayramı sebebiyle Yenidoğu okullarından gelen öğrencileri ağırladık. Gelen öğrenciler, editörlerimiz ile sohbet ederek haber merkezinin başına geçtiler. Bu haberi, Ahmet Sabri ve Berat isimli 7 yaşındaki öğrencimizle birlikte yazdık. Kısa süreliğine öğrenciler haber yazımlarında bize destek oldu.

Tüm dünyadaki çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram kutlu olsun. Çocuk bayramı 1924 yılında tüm dünyadaki çocuklara armağan edilmiştir. Ülkemizde çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlanan bu bayramda biz de Yenidoğu okullarından gelen çocuklarımızı ağırladık.

Editörlerimizin yerine geçtiler

Yenidoğu okullarından, çoğunluğu 5. 4 ve 1. sınıflardan oluşan öğrenciler GZT.com haber merkezine geldiler. Öğretmenleri ile birlikte haber merkezimizi ziyaret eden misafirlerimiz, editörlerimizin bilgisayarlarına oturarak haber yazma aşamalarını öğrendi. Yazmayı deneyen öğrencilerimiz yaptığımız sohbet sırasında bu işten zevk aldıklarını söyledi.

Yayın Yönetmeni 'ödev' haberi istedi

GZT Haber Merkezi'nde tüm kategorilerde görevler üstlenen 23 Nisan çocukları, yayın yönetiminde de söz sahibi oldu. GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, görevi 11 yaşında Ahmet Sabri'ye devretti. Sabri ilk olarak eğitim konusuna ilişkin bir dosya çalışması istedi. Öğrencilere tatil dönemlerinde verilen ödevlerin gündeme taşınması gerektiğini ifade eden Gezer, editörüne 'öğrenciler isyanda' başlıklı bir haber hazırlaması talimatını verdi. Haberin ilk bölümü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan daha sonra görüş alınmak üzere yayınlandı.

Soru sordular

Yenidoğu okullarından gelen küçük misafirlerimiz, editörlerimize haber merkezi ile ilgili sorular sorarak bilgi aldı. İşleyiş hakkında detaylı anlatım yapan haber editörlerimiz daha sonra çocukların hayallerini sorarak onlarla sohbet etti. Tatil gününü GZT.com'u ziyaret etmek için bırakıp gönüllü olarak merkezimize gelen öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi.

GZT.com ekibi ve öğrenciler son bir hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi.
GZT.com ekibi ve öğrenciler son bir hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi.

Video çektiler

Öğrenciler daha sonra kendi aralarında sohbet ederek, GZT Instagram sayfası için video çekti. Soru sorarak, yönlendirme yapan öğrenciler son olarak editörlerimizle toplu fotoğraf çekilip haber merkezimizden ayrıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >