23.Dünya Enerji Kongresi'nin bu seneki ev sahibi Türkiye

Bu yıl Türkiye'de düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi için geri sayım başladı.

“Dünya Enerji konseyinin en önemli etkinliği olarak nitelendirilen “Dünya Enerji Kongresi" katılımcıların enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri için düzenlenen en önemli uluslararası enerji kongresidir.
9-13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Kongrenin ana teması “Yeni Ufukları Kucaklamak", yenilikçi bir kavram ve içerik vadetmektir.

23. Dünya Enerji Kongresi Dünya Enerji Liderleri, Geleceğin Enerji Liderleri ve Enerji Üçlemi zirveleri gibi özel oturumlarla dünyanın her yerinden gelen ve ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde sürdürülebilir enerji sunmak için seçenekler arayan Enerji Bakanları, iş, finans ve akademi dünyasının liderleri arasında diyalog oluşturulmasını sağlayacak.

Sanayinin önde gelen liderleri, uluslararası örgütler, medya kuruluşları, üniversiteler ve enerji sanayii birliklerinden gelen,10.000'den fazla enerji lideri, Doğu ve Batıyı, geçmişi ve geleceği bir birbirine bağlayan bir köprü olan eşsiz ve harika bir şehir olan İstanbul'da bir araya getirecek.

Onursal Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak
Onursal Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiği, Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da katılacağı 23. Dünya Enerji Kongresi, siyaset, iş ve akademi dünyasının ünlü isimlerini buluşturacak.

14 ülke katılacak
Zirvenin konuşmacıları arasında İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Rainer Baake ve Monako Prensi II. Albert'in yanı sıra Malezya, Belçika, Bulgaristan, İsveç, Irak, Ürdün, Çad, Kongo, Senegal ve Somali Enerji Bakanları da bulunuyor."Enerji Olimpiyatları" olarak da bilinen ve dört gün sürecek olan etkinlikte, enerji endüstrisinin iş modelleri, hükümet politikaları, iklim, finans ve pazar dinamikleri gibi sektörün gündemini belirleyen konular ele alınacak. 23. Dünya Enerji Kongresi'nin, global enerji sektörünün geleceğinin belirleneceği bir etkinlik olduğunu vurgulayan Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, şunları söyledi: "Kongrede, enerji dünyasını tüm yönleriyle masaya yatıracağız. Piyasanın 'caz' ve 'senfoni' modellerini analiz edeceğiz, inovasyonun önemini ve emtia fiyatlarını tartışacağız. Zirveye katılacak konuşmacılar da, global enerji endüstrisinin farklı alanlarını temsil eden yetkin ve seçkin isimler." Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan ise, "23. Dünya Enerji Kongresi'ni Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz, İstanbul'da düzenleyeceğimiz kongrede söz alacak isimlerin kalibresi, zirvenin enerji dünyası için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi"diye konuştu.

Fransız EDF gümüş sponsor oldu
Kongreye dünyanın büyük enerji şirketlerinden Fransız EDF de katıldı. EDF, WEC İstanbul 2016'nın gümüş sponsoru oldu. Enerji olimpiyatları olarak da nitelendirilen etkinliğin dikkat çeken konuşmacılarından biri de EDF CEO'su Jean-Bernard Levy olacak. Fransız enerji devi EDF, nükleerden fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerjiye kadar geniş bir yelpazeye uzanan çeşitli kaynaklardan elektrik üretiyor. 23. Dünya Enerji Kongresi'nin diğer önemli sponsorları arasında Siemens, BOTAŞ ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı da (TPAO) yer alıyor.

Doğalgaz konusunun önemli yer tutması bekleniyor
Kongre, Gazprom CEO'su Alexey Miller, SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, TANAP CEO'su Saltuk Düzyol ve Eni CEO'su Claudio Descalzi olmak üzere doğalgaz alanında faaliyet gösteren öncü şirketlerin yöneticilerini bir araya getirecek.

Kongre ile ilgili açılan site Türkçe, ingilizce, Fransızca ve Çince olarak 4 dilde hizmet veriyor. Kongreyi daha ayrıntılı olarak incelemek isterseniz daha fazla bilgi ve diğer bütün içerikler için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >