26 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler

26 Haziran 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 26 Haziran 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

ABD'de, Kıbrıs Rum kesimine silah ambargosunu kaldıracak yasa tasarısı onaylandı

Amerikalı senatör Bob Menendez'in hazırladığı EastMed yasası kabul edildi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesince onaylanan yasaya göre Rumlar’a silah ambargosu kaldırılacak, İsrail, Yunanistan ve Rum yönetimi ile enerji ve savunma işbirliği geliştirilecek.

Microsof, çalışanlarına Google Docs gibi rakip hizmetleri kullanmayı yasaklayan bildiri gönderdi

Microsoft, kendi ürettiği yazılımları korumak için çalışanlarına çeşitli uyarılar içeren bir bildiri gönderdi. Google Docs, Slack ve Amazon Web Servisleri gibi rakip hizmetleri kullanmayı yasaklayan bildiri, 'şirket hak ve bilgilerini koruma yönergesi' başlığı altında kaleme alındı.

Bitcoin,'psikolojik sınır' olarak değerlendirilen 13 bin dolar sınırına kadar yükseldi

2019 yılı başından bu yana değerini 3'e katlayan Bitcoin, küresel çekişmeler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirime gitme ihtimali üzerine 'psikolojik sınır' olarak değerlendirilen 13 bin dolar sınırına kadar yükseldi. ABD-İran arasında süren restleşme ve Çin ile ABD arasında süren ticaret savaşlarının etkisiyle değer kaybeden dolar, yatırımcıların yeni alternatifler aramasına neden oluyor. En güçlü alternatifler arasında yer alan altın, Bitcoin, İsviçre Frangı ve Japon Yeni ise yükselişini sürdürüyor.

Volkswagen, yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararı aldı

Volkswagen, yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararı aldı. Karar resmi olarak duyurulmadı ancak önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılması ve işlemlerin başlaması bekleniyor.

Prens Harry-Meghan Markle çiftinin yeni evleri için 3 milyon dolar harcamaları eleştirildi

İngiliz Kraliyet ailesinin veliahtlarından biri olan Prens Harry geçtiğimiz yıl oyuncu Meghan Markle ile evlendi. İngiltere basının en fazla gündeme taşıdığı çiftlerden biri olan Meghan ve Harry, evliliklerinin ilk yılında anne ve baba olmanın heyecanını yaşadı. Doğumdan kısa bir süre önce de Kensington Sarayı’ndan taşınan Markle ve Prens, Kraliçe'nin hediyesi olan Frogmore Kır Evine yerleşti. Ancak eve yapılan tadilatların fazla olması ve bu ücretlerin halka yansıması İngiltere'de monarşi karşıtlarını isyan ettirdi.

Ünlü gurme Vedat Milor lokmanın 'çikolatalı' yeni halini eleştirdi

Türkiye'nin ünlü gastronomi yazarlarından biri olan Vedat Milor, sosyal medya hesabı üzerinden bazı konularla alakalı olarak dikkat çekici paylaşımlar yapmaya devam ediyor. İlk kez Türkiye'de yapılan ve son aylarda fenomen haline gelen çikolata soslu lokma için Yunanistan'dan 'made in Greece' çıkışı geldi. Milor'da bu konuyla alakalı Twitter üzerinden, ''Gastronomik rekabette baklava ve kahve yenilgilerinden sonra başarılı bir hamle yapılmış'' diyerek lokmanın 'çikolatalı' yeni halini eleştirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >