4 kulaklı ve tek gözlü kedi kurtarılarak yeniden hayata tutundu

4 kulağı ve tek gözü bulunan kedi, sokaktan kurtarılarak tedavi edilmeye başlandı.
4 kulağı ve tek gözü bulunan kedi, sokaktan kurtarılarak tedavi edilmeye başlandı.

Son zamanlarda hayvanlara olan şiddet olaylarında artışlar meydana gelmeye başladı.

Uygulanan şiddetin dışında da sahiplenen canlılar bir süre sonra sokağa bırakılıyor.

Hayvan barınaklarında ise onlarca can sahiplenmeyi bekliyor.

Sokaklarda yaşayanlar ise barınakta olanlar kadar şanslı olamıyor. Ancak dünyadan güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Bu haberlerden birisi Avusturalya'dan geldi. Bir hayvan barınağında çalışan Georgia isimli bakıcı 4 kulağı olan ve tek gözü olmayan kediye sahip çıkarak onu iyileştirmek adına elinde gelen tüm çabayı göstermeye başladı.

Hayvanlara olan şiddet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Zehirlemeler, fiziksel şiddet tüm bunlar günümüzde sıkça haberlere konu olmaya başladı. Barınaklardan alınıp daha sonra öylece sokağa bırakılan canlıların da durumu en az şiddet görenler kadar kötü bir hale geliyor.

Ancak bunların yanında güzel haberlerde gelmeye devam ediyor. Bu güzel haberlerden biri de 4 kulakla doğan ve bir gözünü kaybeden kedi Frankie’nin sokaklardan kurtulma hikayesi olarak gündeme geldi.

4 kulaklı kediyi kurtarma ekipleri buldu

Kurtarma ekipleri Avustralya’da Geelong’daki bir evin altında 2 yavru kediyi saklanırken buldu. Ancak kardeşlerden biri oldukça farklı görünüyordu. 4 kulağı vardı ve tek gözü hasar görmüştü. 2 küçük yavru Geelong Hayvan Sağlığı Derneği’ne götürüldü. 4 kulaklı olan yavrunun ünü kısa sürede yayıldı.

Kedi, tek gözlü olduğu için geceleri görmekte zorluk çekiyor
Kedi, tek gözlü olduğu için geceleri görmekte zorluk çekiyor

Georgia isimli bakıcı barınaktaki kedileri alarak geçici bir süreyle evinde bakıyor. Frankie adını verdiği 4 kulaklı kedi de baktıklarından birisi oldu.

Bakıcı ameliyat sonrası kediyi bırakmadı

Bakıcı Georgia, ameliyat sonrası Frankie ismini verdiği kediye daha iyi bir bakım sağlamak için evine getirdi. Ancak aralarında çok özel bir bağ oluştu. Georgia ise kediyi sahiplenerek barınağa geri vermedi.

Ancak kedinin çenesinde doğuştan bir problem var. Bu yüzden yemek yemekte zorluk çekiyor. Ayrıca yürürken sendeleyen kedi, dizlerini kontrol etmekte zorlanıyor. Bakıcı Georgia bacaklarından ameliyat olması gereken Frankie için para biriktirmeye başladı.

Georgia isimli bakıcı, kediyle ilgileniyor ve onu iyileştirmeye çalışıyor
Georgia isimli bakıcı, kediyle ilgileniyor ve onu iyileştirmeye çalışıyor

Kediye özel bakım ve ilgi gösteriyor

Çenesi yüzünden sıvı tüketemeyen kedisi için özel yiyecekler hazırlıyor. 4 kulağı olması hareketlerini ve hassasiyetini etkiliyor. Ayrıca kedi tek göze sahio olduğu için geceleri göremiyor.

Ancak tüm bunlara rağmen bakıcı Georgia, Frnakie isimli kedisinin sıra dışı, özel bir kedi olduğunu ve köpekler gibi oldukça hisli olduğunu düşünüyor. Diğer 4 kulaklı kedilerin normalden çok daha fazla zeki olduğu bilinse de Georgia Frankie’nin bu konuda iyi olmadığını, dışarı çıktığında yoldaki arabaları oyuncak sanabileceğini söylüyor.

Georgia isimli bakıcı kedinin iyileşmesi için para biriktiriyor
Georgia isimli bakıcı kedinin iyileşmesi için para biriktiriyor

Sokağa bırakılan hayvanlar hayatını kaybediyor

Son dönemde sokak köpeklerinin saldırılarıyla gündeme gelen "sokağa bırakılan hayvanlar" sorunu, hem mağdurlar hem hayvanseverler hem de ilgili kuruluşlarca tartışılmaya devam ediyor. Konunun önemli taraflarından Türk Veteriner Hekimleri Birliği, önemli bir öneriyi gündeme getirdi. Birliğin Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de sokağa atılan evcil hayvan ve süs hayvanı sayısının birçok ülkeye kıyasla yüksek düzeyde olduğuna dikkati çekti.

Sokağa bırakılan ve şiddet gören hayvan sayısı artmaya başladı
Sokağa bırakılan ve şiddet gören hayvan sayısı artmaya başladı

Bu hayvanların birçoğunun özenti veya hevesle sahiplenildiğini ya da hediye edildiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "Gerek bakımlarının sorumluluk istemesi gerek maliyeti gerekse de sahiplenenlerin hevesinin geçmesi nedeniyle hayvanlar sokağa bırakılıyor. Bunlar arasında özel ırka sahip çok sayıda hayvan da bulunuyor. Böyle olunca da sokaklarımız adeta uluslararası kedi köpek ırkları kataloğu gibi oluyor. Bunlar, sokakta doğan, yaşayan ve buradaki zorlu hayata alışkın hayvanlar değil. Maalesef zor şartlara uyum sağlayamayan yüzlerce hayvan hayatını kaybediyor."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >