40+1 konuşmaları yeniden başlıyor: 'Ötekiler İçin Sanat ve Mimarlık'

40+1 Konuşmaları yeniden başlıyor
40+1 Konuşmaları yeniden başlıyor

Mimarlık alanında görülmeyen detayları gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen 40+1 konuşmaları kısa bir aranın ardından yeniden başlıyor.

● Tasarımlar, mimari konseptler ve başarı hikayelerinin ilk ağızdan gençlerle buluşturulduğu 40+1 konuşmalarında genç tasarımcılar bir araya geliyor.

● 40+1 konuşmalarının ilki 27 Eylül'de başlıyor. İlk konuşmacı ise genç ve başarılı mimar Melek Zeynep Bulut oluyor.

● Daha önceki konuşmalar için mekan olarak Zemin İstanbul tercih ediliyordu ancak İBB, teknik aksaklıkları bahane göstererek organizasyonun iptaline karar verdi.

● Daha sonra etkinliğin Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla 'Akademi Beyoğlu'nda yapılmasına kararlaştırıldı.

Mimarlık konusundaki en özel detayları görünür kılmayı hedefleyen '40+1 konuşmaları' ile yepyeni bir oluşuma imza atan YDKSTUDIO, genç tasarımcıları bir araya getirerek eşsiz bir sinerji oluşturmaya devam ediyor. İlk sezon birçok mimar ve genç tasarımcıyı buluşturan söyleşilerin yenileri 27 Eylül saat 19.00'da başlıyor.

40+1 konuşmalarının ilk konuğu: Melek Zeynep Bulut

Güzel sanatlar akademisi, mimarlık, kentsel tasarım ve çağdaş sanatın çeşitli alanlarında eğitimlerimi tamamladı. Uzun yıllar bu alanlarda yurtiçinde ve yurtdışında kolektif projelerde çalıştı. Şimdilerde multi-disipliner bir stüdyo olarak kent, mekân, insan ölçeğinde kurgu mimari ve sanat yoluyla sosyal tabanlı konularda çözüm üretiyor.

Mimar Melek Zeynep Bulut
Mimar Melek Zeynep Bulut

Göç, mültecilik, insan hakları, kağıt toplayıcılar, sokakta yatan insanlar, kentsel karşılaşmalar, doğru ergonomi ve ruh-beden ilişkisi.. başlıca gündemi ve çalışma alanlar.

27 Eylül 2019 Cuma akşamı saat 19.00’da 40+1’in konuğu olarak Akademi Beyoğlu'nda.

Etkinliğe katılmak için kayıt oluşturma formunu doldurmanız gerekiyor

40+1 nereden geliyor?

Açılış konuşmasını yapan YDKSTUDIO kurucusu Yasemin Karaca, 40+1'in proje isminin 40 konuk ve 1 konuşmacıdan geldiğini belirterek şunları söyledi:

  • "Bu konuşmalar serisiyle genç tasarımcıları bir araya getirmek amaçlanıyor. Biz 40 konuk ve 1 konuşmacı olarak planlandığımız için bu ismi verdik; ancak fazlasına da tabii gönlümüz açık."

Projenin ilk toplantısında heyecanını tasarım meraklılarıyla paylaşan Karaca, konuşmasına şöyle devam etti:

  • "Amacımız yalnızca mimarları davet etmek de değil; peyzaj, takı, yemek, endüstri ve tasarımın her alanında çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz. İlk davetlimiz Superpool mimarlıkofisi ve mekan olarak da onların bitmiş son projesi olan Zemin İstanbul’u tercih etmiştik."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >